Foto: Privātais arhīvs

Par vienu no pēdējā laika iedvesmojošākajām sievietēm ir kļuvusi ekspremjera Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane (attēlā). Pērnā gada laikā viņa paguva atbrīvoties no divdesmit liekiem ķermeņa kilogramiem, uzvarēt depresiju un iemācīties to, kā uzturēt attiecības, kurās valda attālums.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Nikola pastāsta, ka viņas ikdiena lielākoties paiet darbā, palīdzot vecākiem "stūrēt uz priekšu" ģimenes uzņēmumu.

"Man ļoti patīk strādāt, un uzskatu, ka man ir paveicies, jo daru to, ko es mīlu. Pat ja es mēdzu aizsēdēties darbā uz veselu diennakti vai pat vairāk – es to daru ar prieku. Iespējams, ka tas ir saistīts ar to, ka vienmēr esmu zinājusi, ka vēlos būt katrā ziņā atbildīga pati par sevi un saviem ienākumiem – uzskatu, ka sievietei ir jābūt neatkarīgai."

Krištopanu ģimenes sākotnēji uzsāktais ilgtermiņa īres bizness pirms diviem gadiem ticis pārveidots par īstermiņa īres pakalpojumu sniedzēju. Nikola atzīst, ka tieši viņa ir bijusi tā, kura vecākus mudinājusi izvēlēties modernāku biznesa formātu un sekot mūsdienu iespējam.

Randiņi ar mīļoto kā televīzijas šovā

Foto: Privātais arhīvs
Lai gan Nikola piedalīšanos ģimenes biznesā uztver ar lielu atbildību, viņa cenšas atrast laiku, ko pavadīt kopā ar savu mīļoto. Nikolu un viņas izredzēto šķir krietns attālums, tomēr abi ir paguvuši tam pielāgoties un ne tik regulārājās tikšanās reizēs saskatītt īpašu romantiku.

"Darbā strādāju nevis dažas dienas pēc kārtas, bet gan nedēļas. Tad ņemu brīvdienas un vai nu dodos pie drauga ciemos uz Amsterdamu, vai viņš atceļo mājās. Kopā mēs ļoti interesanti pavadām laiku, esmu pat izdomājusi terminu, ar ko raksturoju mūsu attiecības –"bachelor date" ("vecpuiša randiņi"). Tas tāpēc, ka ik pa laikam man šķiet, ka mūsu randiņi ir kā attiecību šovā "The Bachelor".

Mēs apmeklējam muzejus, sportojam kopā, tiekamies ar draugiem un izbaudām dabu. Vienmēr atrodam dažādus radošus veidus, kā forši pavadīt katru kopā būšanas brīdi," pastāsta Nikola, kura ar siltām atmiņām piemin aizgājušos Ziemassvētkus, kad kopā ar mīļoto esot bijuši Siguldā – staigājuši pa kalniem un lejām, baudījuši sniegu un salu un braukājuši ar ragaviņām.

Nikola uzskata, ka ir svarīgi atrast dažādus interesantus brīvā laika pavadīšanas veidus, kuri nemaksā bargu naudu. Ņemot vērā, ka Nikolu un viņas draugu ikdienā šķir attālums, daudz finanšu iziet aviobiļetēs.

"Distances attiecības nav viegla lieta, bet tas ir to vērts, un mēs no sirds izmantojam laiku, kurš ir dots, kad esam kopā. Mums patīk trakulības – iepriekšējā vasarā lēcām ar gumiju un šovasar leksim ar izpletņiem."

Lakī mī❣️ pie ilgošanās nepierast. Eh, cheezy me.

A photo posted by Nikola Krištopane 👱🏼‍♀️ (@nikakristopane) on Jan 12, 2017 at 3:40am PST

Iemācījusies ieklausīties un sadzirdēt savu ķermeni

Foto: Instagram.com/nikakristopane/
Starp darbu un mīļoto vīrieti Nikola neaizmirst arī par savu fizisko un garīgo labsajūtu, kas arī redzams viņas ārējā veidolā. Iepriekšējā gada laikā jaunā sieviete atbrīvojās no 20 liekiem kilogramiem un tagad izskatās tik labi kā vēl nekad. Nikola atklāj, ka teicamo fizisko formu ieguvusi, galvenokārt fokusējoties uz uzturu un sportu.

"Teikšu tā – astoņdesmit procenti ir uzturs, bet divdesmit procenti – sports. Tikpat nepieciešama ir sevis garīgā attīstīšana un mērķtiecība. Šobrīd cenšos divreiz nedēļā doties uz grupu treniņiem pie treneres Edītes Zemnieces. Es arī ļoti atbalstu ikdienas treniņus mājās, jo tas mūsdienās ir tik vienkārši – ar savu jogas paklājiņu un "YouTube" var bez maksas iegūt lielisku formu.

Skriešana noteikti nav mana mīļakā nodarbe, bet tā ir visefektīvākā metode, lai tiktu vaļā no liekajiem kilogramiem, tāpēc pavasarī atkal tai pievērsīšos. Zinu, ka atsākt būs grūti. Tieši tādēļ plāns ir sākt pakāpeniski – trīs kilometri, tad pieci kilometri, tad – desmit," pastāsta Nikola un secina, ka pavasarī sportošana un pareizs uzturs iegūs attiecību "piecdesmit pret piecdesmit"."

Stāstot par saviem ēšanas paradumiem un to, kā izdevies nomest 20 kilogramus, Nikola apgalvo, ka "kopumā viss ir pavisam vienkārši". Jaunā sieviete neēd pēc sešiem, dienā izdzer vairākus litrus ūdens "Borjomi" un rūpējas, lai katra ēdienreizē apēstu mazu porciju.

"Vēl arī izvairos no piena produktiem, kā ari no jebkā cita, kas varētu izraisīt vēdera uzpūšanās vai pieblīduma sajūtu pēc ēšanas. Es cenšos nekad nepārēsties un apstāties, pirms jūtos pieēdusies. Visbeidzot – es klausos savā ķermenī un pēdējā gada laikā esmu no sirds iemācījusies to sadzirdēt. Uzreiz, kad no rīta pamostos, varu pateikt, vai iepriekšējā dienā uzņemtajā uzturā esmu pieļāvusi kļūdas, vai arī bijusi pārāk mazkustīga."

Pārvērtēt savus ēdiena uzņemšanas paradumus Nikolai palīdzējušas arī veselības pārbaudes, kuru laikā viņa atklājusi, ka cieš no vairogdziedzera problēmām un līdz ar to nepanes glutēnu.

"Agrāk es vienmēr jokoju, ka glutēna nepanesība izklausās pēc mūsdienu izdomājuma, lai cilvēkus mudinātu sekot aktuālajām tendencēm, bet patiesībā tā ir tiešām nopietna problēma, kuru ir jācenšas regulēt. Visiem, kuri gatavojas zaudēt lielu daudzumu svara, iesaku vispirms kārtīgi pārbaudīt veselību. Ir svarīgi pievērst uzmanību tai pašai glutēna nepanesamībai, vairogdziedzera problēmām, kā arī citām iespējamām hormonu disbalansa pazīmēm," mudina Nikola.

Sundays at my childhood home feeling like sporty spice. #gettingthere 💪🏼

A photo posted by Nikola Krištopane 👱🏼‍♀️ (@nikakristopane) on Jan 22, 2017 at 12:43am PST

Neglītā pīlēna periodam nācās iet cauri publiski

Foto: Privātais arhīvs
Nikola atzīmē, ka viņai ir svarīgi būt veselai un starojošai tikai tāpēc, lai apmierinātu savas ambīcijas, nevis lai izpatiktu sabiedrībai. Reizēm uz lietām nākas paskatīties ar humoru.

"Ja es, piemēram, ņemtu vērā interneta komentārus, kuri pievienoti pie rakstiem par mani, tad es sajuktu prātā – pirms pāris gadiem biju pārāk resna, tagad jau daži raksta, ka esmu pārāk tieva. Tas, ka es savam neglītā pīlēna periodam izgāju cauri visai publiski un ne pēc pašas brīvas gribas, mani norūdīja un lika saprast, ka dzīvē ir tikai uz vienas rokas saskaitāmi to cilvēku viedokļi, kuri man tiešām ir jāaņem vērā."

Nikola nenoliedz, ka caur savu pozitīvo pieredzi vēlas iedvesmot arī citus, un viņa apzinās, ka tas arī ir izdevies, jo bieži saņem vēstules no sievietēm, kuras vaicā pēc Nikolas padoma.

"Mūsdienu sociālo mediju laikmeta dēļ es ļoti uztraucos, ka jaunām meitenēm rodas nedaudz ačgārni ārējā izskata un dzīvesstila standarti. Pati ļoti aktīvi dalos ar saviem skaistākajiem dzīves brīžiem "Instagram", bet vēlos uzsvērt, ka tie patiesi ir skaistākie dzīves brīži – momenti, kad esmu sapucējusies un lieliski pavadu laiku," atklāj jaunā sieviete un neslēpj – viņai nemaz neesot bilžu, kur darbā iegūtā noguruma dēļ viņa izskatās neizgulējusies vai ikdienišķi norūpējusies.

"Protams, arī tādas situācijas ir manā dzīvē, bet uzskatu, ka tādas lietas nav jāpublicē un, manuprāt, skaista īpašība sievietē ir racionalitāte. Pavisam jaunas meitenes nedrīkst aizmirst to, ka standartus jānostāda tikai pašai sev, nekad arī nedrīkst vadīties pēc svešinieku viedokļiem," ar savām atziņām dalās Nikola.

Tuvākajā laikā viņa ir izdomājusi uzsākt nodarboties ar meditāciju, ar kuras palīdzību relaksēties pēc saspringtiem brīžiem darbā. Iepriekš tik ļoti iecienītās ballītes Nikolai vairs neinteresē. Viņa ir pamainījusi arī vairākus citus savus ieradumus, piemēram, vairs tik bieži neapmeklē solāriju.

Nikola uzskata, ka veiksmes formula dzīvē ir balanss it visā.

"To var sasniegt, tikai rūpīgi plānojot laiku un pieturoties pie mērķiem. Bet neuzskatu, ka mērķus vajag uzstādīt milzīgus, jo visu ir jādara soli pa solītim. Jāmēģina ieiet tādā patīkamā progresa ritmā – neliels mērķis un neliels sasniegums. Tādējādi nebūs jāpiedzīvo vilšanās sajūta un pāragra padošanās. Katra diena jānoslēdz ar maziem ķeksīšiem par padarīto," savu veiksmes formulu ir atradusi Nikola un iesaka ikvienam atcerēties, ka "katram no mums visu dzīvi ir jāsadzīvo pašam ar sevi", tāpēc jāņem vērā, ka šīs attiecības ir visbūtiskākās.

"Tikai tad, kad ir lieliskas attiecības ar sevi, var veidoties pozitīvas attiecības ar citiem. Un, ja tas tā ir, tad var dot, dot un dot to gaišumu citiem," sarunā ar "Delfi Izklaidi" rezumē iedvesmojošā jauniete.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!