Foto: Publicitātes foto

Lai gan arī šogad latviešu pārstāvji - grupa Aarzemnieki - neatnesa Latvijai veiksmi un neiekļuva Eirovīzijas konkursa lielajā finālā, lipīgajai dziesmiņai par kūku cepšanu un košajai četrotnei izdevās iekarot sociālo tīklu lietotāju simpātijas, un ļaudis par viņiem runā un sajūsminās joprojām.

Jau vēstīts, ka neilgi pirms Eirovīzijas Aarzemnieku izredzes iekļūt finālā visnotaļ kritiski tika novērtētas britu tabloīdā Mirror, taču šonedēļ pastiprinātu ievērību Latvijas pārstāvjiem veltījis viens no tradīcijām bagātākajiem britu izdevumiem The Guardian.

Piektdien, 9. maijā, The Guardian žurnāliste un blogere Emma Broksa savā oficiālajā slejā publicējusi nelielas pārdomas par Eirovīzijas dziesmu konkursu, kurš, kā vēsta autore, viņai jau kopš agras bērnības dažādu iemeslu dēļ riebjas.

Broksa slejā ar nosaukumu Kā iemācīties mīlēt Eirovīziju atzīst - viņa vienmēr uzskatījusi, ka Eirovīzija ir kā saldējums, uz kura uzkaisīts cukurs - šajā konkursā visa kā esot par daudz, turklāt balsošanā galveno lomu vienmēr spēlējusi politika un kaimiņvalstu būšana. Tiesa, šogad viņa piedzīvojusi patīkamu pārsteigumu, kurš licis viņai nedaudz mainīt savu viedokli.

Kā vēsta Brokesa, tieši apvienība Aarzemnieki viņai atgriezusi ticību tam, ka Eirovīzija patiesībā nemaz neesot tik bezcerīga - košā četrotne ar jestro dziesmiņu Cake to Bake likusi žurnālistei aptvert, ka konkurss patiesībā ir ļoti labdabīgs, un tā ir vieta, kur ļaudis var viens par otru un pasākumu kopumā pasmieties un pajokot.

Broksu visvairāk sajūsminājis fakts, ka grupas nosaukums Aarzemnieki tulkojumā nozīmē "ārzemnieki", un viens no četrotnes dalībniekiem patiešām ir nelatvietis. Viņa uzsvērusi, ka Latvijas pārstāvji ar savu vienkāršību un pozitīvismu Eiropai atgādinājuši konkursa galveno mērķi - apvienot cilvēkus, izslēdzot stereotipus par dažādām kultūrām un tautām.

Jau vēstīts, ka pēc Eirovīzijas pirmā pusfināla visaktīvākie Aarzemnieku un kūku cepšanas tēmas apspriedēji bija paši latvieši, tomēr pēc Latvijas pārstāvju uzstāšanās Twitter tīklā ar joni populārs kļuva tēmturis ‪#caketobake, ko izmantoja gan latvieši, gan dažādu citu valstu Eirovīzijas fani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!