Foto: AFP/Scanpix

Svētdien, 14. decembrī, Londonas izstāžu centrā ExCeL notika jau 64. skaistumkonkursa Miss World fināls, un skaistules no 121 pasaules valsts un reģiona cīnījās par pasaulē skaistākās sievietes titulu.


Par "Mis pasauli" tika kronēta 22 gadus vecā Dienvidāfrikas Republikas pārstāve Rolēna Strausa (attēlā), kura šobrīd studē medicīnu.

Astoņu gadu vecumā Rolēna redzēja, kā par "Mis DĀR" tika kronēta Džo-Anna Strausa (tā nav viņas radiniece), un nolēma, ka arī viņai šāds tituls irt vajadzīgs. 14 gadus vēlāk viņa savu sapni sasniedza, bet nedaudz vēlāk triumfēja arī pasaules mērogā.

Otrajā vietā ierindojās ungāriete Edina Kulšara, trešajā - amerikāniete Elizabete Safrita, bet pirmajā pieciniekā vēl iekļuva Austrālijas un Anglijas pārstāves.

Lietuvu konkursā pārstāvēja 21 gadu vecā Agne Kavaliauskaite no Viļņas, no Igaunijas neviens nebija atbraucis, bet Latviju pārstāvēja 19 gadus vecā Liliana Garkalne, kura aprīlī tika kronēta par "Mis Latviju". Latvijas skaistule netika ierindota starp 25 konkursa finālistēm.

Jau ziņots, ka konkursa sākums noritēja sēru noskaņās, jo īsi pirms izbraukšanas uz Miss World finālu tika nogalināta titula "Mis Hondurasa" ieguvēja Marija Hosē Alvadaro. Viņas vietā cita dalībniece netika izraudzīta.

Pirms konkursa fināla tika prognozēts, ka tajā uzvarēs Krievijas skaistule Anastasija Kotneko, taču viņa neiekļuva starp 10 labākajām.

Kā vēsta pasākuma organizatori, pirmo reizi konkursa finālu cilvēki varēja vērot tiešraidē savās mobilajās ierīcēs un planšetdatoros, jo bija izveidota īpaša aplikācija Miss World. Tāpat tiešraide bija skatāma arī YouTube video servisā.

Jau vēstīts, ka pagājušajā gadā par pasaulē skaistāko sievieti tika kronēta Megana Linna Janga no Filipīnām.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!