Foto: Reuters/Scanpix
Ikgadējie mīlestības svētki – Svētā Valentīna diena - jau aizvadīti. Cits saņēmis kāroto pārsteigumu vai patīkamu uzmanības apliecinājumu, cits – palicis bešā.

Arī slavenības, gluži tāpat kā vairums cilvēku, ar prieku atzīmē šo dienu, tomēr arī viņiem nereti nākas krietni palauzīt galvu par to, kā īpašajā datumā pārsteigt savu otro pusīti.

Šai sakarā ārvalstu tabloīdi noskaidrojuši, kādas ir piecas dārgākās un neparastākās dāvanas, ar kādām slavenības cita citai apliecinājušas savu mīlestību, vēsta portāls Ivona.bigmir.net.

Piektajā vietā ierindojas rokassprādze, kuras vērtība mērāma sešdesmit tūkstošos dolāru. Šādu dāvanu savai tuvai draudzenei - aktrisei Elizabetei Teilorei kā patiesas mīlestības un dziļas cieņas apliecinājumu Valentīna dienā savulaik pasniedza leģendārais dziedātājs Maikls Džeksons.

Jāpiebilst, ka dāvana tika pasniegta arī samērā oriģinālā veidā. Džeksona vārdā Teilorei to uzdāvinājis striptīzdejotājs, un šādu izdomu aktrise patiesi novērtējusi. Rokassprādzi Teilore vilkusi uz visiem koncertiem un pasākumiem, kuros uzstājies Džeksons.

Ceturto vietu dārgāko un neparastāko dāvanu topā ieņem septiņsimt tūkstošus dolāru vērta kaklarota, kuras īpašniece ir dziedātāja Dženifera Lopesa. Platīna un dārgakmeņiem rotāto greznumlietu dziedātājai pirms deviņiem gadiem pasniedza reperis Puff Daddy, kurš tolaik ar Lopesu dzīvoja kopā.

Tomēr, neraugoties uz izsmalcinātajām dāvanām, ar kādām Puff Daddy savu mīļoto nereti pasniedza, pāra attiecības tomēr izjuka, kad dziedātāja uzzināja par vīra slepeno kāri izmantot seksa pa telefonu pakalpojumus.

Savukārt ekskluzīvo dāvanu topa trešajā vietā ierindojas pāris miljonus dolāru vērts vīna dārzs Kalifornijā, kas nu pieder kādreizējai grupas Spice girls dalībniecei un sabiedrības dāmai Viktorijai Bekhemai. To savai  dzīvesbiedrei uzdāvinājis futbolists Deivids Bekhems (abi attēlā), kurš ir pārliecināts, ka dāvanām jābūt praktiskām.

Jāteic, ka šo vīra uzskatu Bekhema arī ir attaisnojusi, radot jaunu vīna šķirni, kas nosaukta pašas vārdā. Veikalos šo dzērienu gan nopirkt nevar, jo Bekhemu pāris izlēmis, ka vīnu darinās tikai ģimenes un draugu vajadzībām.

Otrā dārgākā dāvana ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II divus miljonus dolāru vērtā zelta kariete, ko karalienei sarūpējuši turīgākie Lielbritānijas iedzīvotāji.

Kariete sver trīs tonnas, un ir rotāta ar divdesmit četriem dimantiem un simt trīsdesmit safīriem. Karietes salonā ir noglabāta arī kapsula ar ievērojamām relikvijām, kas simbolizē kādreizējās Lielbritānijas impērijas spēku un uzvaru kaujās.

Savukārt ekskluzīvo dāvanu topa līdere ir miljardiera un romantiķa Aristoteļa Onasis dāvinātā sala viņa sievai Žaklīnai Kenedijai. Viņai miljardieris nežēloja neko, un šī dāvana Onsaim izmaksājusi simt divdesmit miljonu.

Par šo salu Onasis bija sapņojis visu mūžu, un tajā pāris noturēja arī savu kāzu ceremoniju. Pateicoties salas īpatnējai formai, tā nodēvēta par Skorpiona salu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!