Foto: Privātais arhīvs
Šogad Latviju pēc vairākām siltām ziemām beidzot lutina īsts aukstums. Kamēr daļa tautas steidz slēpot, slidot un citādi baudīt ziemas priekus, citi drebinās un cenšas ārā lieki degunu nebāzt. Latvijā dzīvojošais mūziķis no Itālijas Paskvāle Adario (attēlā) atklāj, ka ieceļotājiem no siltajām zemēm Latvijas ziema ir īsts pārbaudījums.

"Pirms pāris dienām manā dzimtajā Bonifati pilsētā arī iestājās visai pamatīgs aukstums. Gaisa temperatūra, kura šajā laikā parasti turas ap plus pieciem grādiem, nokritās līdz mīnus trīs. Turklāt visu dienu sniga," DELFI Izklaidei interesantas lietas par ziemu Itālijā atklāj Paskvāle.

Viņš atklāj, ka dzimtajā pilsētā sniegs sveikts ar prieku. "Manā pilsētā, kas atrodas Itālijas dienvidos, snieg labi, ja reizi trīs gados. Un, ja ir šie mīnus pieci grādi, cilvēkiem ļoti salst," stāsta itālis.

Laimīgā kārtā viņam gan Latvijas ziema neesot pirmā lielā sala pieredze - Paskvāle savulaik divus gadus nodzīvojis Kanādā. Latvijā viņš mitinās jau trīs gadus un pie aukstuma sākot pierast. Protams, šī gada ziema cilvēkam no Itālijas ir pārbaudījums.

"Ja temperatūra ir zem mīnus sešiem grādiem, ir ļoti grūti atrasties ārā ilgāk par stundu. Itālim ir ļoti grūti dzīvot valstī, kurā valda tāds aukstums, īpaši jau itālim, kas nāk no valsts dienvidiem.

Jo mums ziemās vidējā temperatūra ir ap plus 12 grādiem," par silto laiku, kas valda viņa dzimtenē, var pastāstīt Paskvāle. Vēl kāda problēma, ar ko Itālijas iedzīvotājs saskaras Latvijas spelgonī - pa biezo sniegu grūti pastaigāt.

Taču Paskvāle nesūdzas - viņš izbauda dabas skaistumu, lai arī ārā tādā aukstumā iziet nespēj. Taču bez darba viņš nesēž - spelgoni abi ar sievu Inesi izmanto lietderīgi. Adario ģimene jau plāno pavasara koncertus un strādā pie jauna muzikālā repertuāra.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!