Foto: AP/Scanpix
Amerikāņi veikuši vērienīgu pētījumu, kura rezultāti pārsteiguši daudzus. Noskaidrots, ka sievietes biežāk nekā vīrieši mēdz iesaistīties attiecībās gan ar sava, gan pretējā dzimuma partneriem. Turklāt daiļā dzimuma būtnes gadu gaitā nereti mēdz mainīt savu seksuālo orientāciju.

Noterdamas Universitātē veikts pētījums, kurā piedalījušās vairāk nekā piectūkstoš sievietes un četrtūkstoš vīriešu. Pētījuma dalībnieki iztaujāti par viņu seksualitāti trīs reizes dažādos dzīves posmos - 16, 22 un visbeidzot 28 gadu vecumā.

Eksperimenta veicēji sievietēm un vīriešiem lūguši novērtēt savu seksuālo orientāciju piecos dažādos variantos - 100% heteroseksuālis, pārsvarā heteroseksuālis, biseksuālis, pārsvarā homoseksuālis un 100% homoseksuālis.

Sievietes visos vecumos daudz biežāk atzinušas sevi par biseksuālām nekā vīrieši. Tāpat noskaidrots, ka gadu gaitā sievietes mainījušas domas par savu seksuālo orientāciju un kļuvušas daudz atvērtākas attiecībām ar sava dzimuma pārstāvēm.

Savukārt lielākā daļa vīriešu, kuri piedalījušies aptaujā, sevi novērtējuši kā 100% heteroseksuāļus vai 100% homoseksuāļus. Tikai retais sev piedēvējis biseksuālas tieksmes. Kā paskaidrojuši zinātnieki, tas pierāda, ka sieviešu seksuālā orientācija mēdz būt fleksibla un mainīga.

Pētnieki izteikuši varbūtību, ka tas, iespējams, saistāms ar to, ka sabiedrībā pret divu sieviešu savstarpējām mīļuma izpausmēm valda daudz brīvāka attieksme nekā pret gejiem. Turklāt daiļā dzimuma būtnes daudz biežāk esot gatavas iesaistīties seksuālos eksperimentos ar sava dzimuma pārstāvēm.

Kā piemēru pētnieki minējuši vairākas pasaules šovbiznesa zvaigznes sievietes, kuras atklājušas, ka ir biseksuālas - modele Kara Delavinja, aktrises Andželīna Džolija un Ambera Hērda un vēl daudzas citas. Savukārt vīriešu slavenību vidū ir maz tādu, kas sevi dēvētu par biseksuāliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!