Foto: Instagram.com/azagitova

Piektdien, 23. februārī, Phjončhanā pirmo reizi izskanēja olimpiskā himna. Tas notika par godu daiļslidotājai Alīnai Zagitovai no Krievijas, kura OAR (Olympic Athlets of Russia) komandai sarūpēja pirmo zelta medaļu šajās olimpiskajās spēlēs.

15 gadus vecā Alīna īsajā programmā sasniedza jaunu pasaules rekordu, saņemot par 1,31 punktu vairāk nekā viņas tautiete Jevgeņija Medvedjeva. Savukārt izvēles programmā notika daiļslidošanā ļoti rets gadījums – abas saņēma identisku tiesnešu novērtējumu.

Kā vēsta ārzemju mediji, Alīna ir vēsturē pirmā sportiste, kura dzimusi 21. gadsimtā un olimpiskajās spēlēs izcīnījusi zelta godalgu individuālajās sacensībās.

Tāpat arī jāatzīmē, ka Alīna janvāra izskaņā triumfēja Eiropas čempionātā daiļslidošanā Maskavā. Ārzemju mediji ziņo, ka slidot meitene sākusi aptuveni piecu gadu vecumā, profesionāli tam pievērsusies pāris gadus vēlāk un ātri vien guvusi arī panākumus.

Krievijas mediji vēstījuši, ka līdz gada vecumam meitenei nav izvēlēts vārds, bet tad vecāki nolēmuši viņu saukt par Alīnu par godu Krievijas mākslas vingrotājai Alīnai Kabajevai, kura vēlāk pievērsās politiskai karjerai.

Kopš 13 gadu vecuma Alīna kopā ar vecmāmiņu dzīvo Maskavā, bet viņas vecāki dzīvo meitenes dzimtajā Iževskā.

Pusaudze jau pamanījusies iegūt prāvu atbalstītāju pulciņu, un nelielu ieskatu viņas profesionālajās gaitās – sacensību aizkulisēs un treniņos –, kā arī ikdienā iespējams gūt ar sociālo tīklu starpniecību. Alīnas "Instagram" foto blos sapulcējis vairāk nekā 150 tūkstošus sekotāju.

По традиции...💖✅

A post shared by Alina Zagitova (@azagitova) on Jul 15, 2017 at 5:58am PDT

#спорт#тренировки#заминка

A post shared by Alina Zagitova (@azagitova) on Jan 28, 2017 at 7:51am PST

A post shared by Alina Zagitova (@azagitova) on Aug 26, 2016 at 4:18pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!