Foto: DELFI

Laikā, kad Latvijas slavenās sievietes sākušas intensīvi dalīties ar savām pavasara diētu receptēm un vingrojumu programmām, par Latvijas šovu krustmāmiņu dēvētā Alda Kuple (attēlā starp saviem varoņiem) nāk klajā ar pārsteidzošu atklāsmi – vienīgais, kas palīdz pret aptaukošanos ilgtermiņā, ir operācija.

"Īstenībā jautājumā par diētām esmu liela pesimiste. Brīnumi vienkārši tā nenotiek. Visi cilvēki tomēr nav vienādi, un visiem viss neder. Savā dzīvē esmu izmēģinājusi ļoti daudz iespēju zaudēt svaru un faktiski bez rezultātiem, bet ar arvien lielāku svara pieaugumu.

Man palīdzēja tikai bariatriskā jeb kunģa samazināšanas operācija," DELFI Izklaidei savu viedokli atklāj Aldas kundze. Viņa atklāj, ka ilgi briedusi lēmumam par operāciju, bet rezultāts ir tā vērts. Operācija palīdzējusi ilgtermiņā atbrīvoties ne tikai no kilogramiem, bet arī hroniskām veselības kaitēm.

Šī metode gan nederēs visām Latvijas selfiju princesēm un ballīšu lauvām, kuras vēlas notievēt pirms bikini sezonas.

"Svara samazināšanas operācijas tiek veiktas tikai tiem pacientiem, kuriem ķermeņa masas indekss ir 40 un vairāk, kā arī, ja indekss ir 35 ar blakus saslimšanām kā otrā tipa cukura diabēts, hipertonija, kaulu un locītavu slimības," skaidro realitātes šovu krustmāmiņa.

Operācija pilnā narkozē ilgst divas līdz četras stundas, un atšķirībā no dažādām brīnumdiētām tās rezultāts esot noturīgs.

"Latvijā šobrīd izmanto trīs svara samazināšanas operācijas - regulējamās kuņģa saites uzlikšana, kuņģa apsiešana un kuņģa samazināšana," iedrošina dāma, kura efektu pati pārbaudījusi.

Pirms operācijas viņa ilgus gadus meklējusi dažādus līdzekļus, lai tiktu galā ar aptaukošanos. Aldas kundze sapratusi, ka ne diētas, ne fizkultūra nav glābiņš. Viņas versija par aptaukošanās iemesliem šokēs daudzas tievētājas.

"Aptaukošanās nav pārēšanās. Vēl padomju laikos vienā laikrakstā izlasīju, ka Austrālijas zinātnieki atklājuši, ka aptaukošanās ir vīruss, un ir cilvēki, kuri tikai pārnēsā, bet paši neaptaukojas," neparastu niansi atklāj Aldas kundze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!