Foto: DELFI
Sestdien, 5. janvārī, Rīgas ielās nosvinēta leģendārā angļu detektīva Šerloka Holmsa 159. dzimšanas diena – šis pasākums notika jau otro gadu pēc kārtas, un ažiotāža ap to bija jau krietni lielāka.

Holmsa dzimšanas dienu svinību programmā šogad bija angļu sugu suņu parāde (daži savus suņus bija padarījuši pavisam līdzīgus slavenajam Bāskervilu sunim), auzu pārslu putras ēšana kopā ar Berimoru, tējas baudīšana kopā ar misis Hadsoni, filmu skatīšanās un citi pasākumi.

Vislielāko ievērību izpelnījās Šerloka Holmsa un arī citu Konana Doila grāmatu varoņu līdzinieku konkurss. Šogad konkursam oficiāli reģistrējās aptuveni 70 cilvēki, kuri iejutās dažādos tēlos, un trešā daļa no viņiem bija tieši Holmsi.

Kā portālam Delfi pastāstīja aģentūras PR Linija pārstāve Irēna Drozdova, šogad atsaucība bija ievērojami lielāka nekā pirms gada, bet aptuveni 80 procenti no interesentiem tomēr bijuši ārvalstu tūristi.

Šogad uz svētku programmu netika aicināts padomju filmas par Holmsu titullomas atveidotājs Vasīlijs Ļivanovs, bet bija uzaicināts šīs filmas režisors Igors Masļeņņikovs. Tiesa, pēdējā brīdī viņa brauciens veselības problēmu dēļ atcelts.

Kādu citu gadu Rīgā ierasties solījis arī BBC populārā seriāla Sherlock galvenās lomas atveidotājs - angļu aktieris Benedikts Kamberbačs.

Šerloka Holmsa dzimšanas dienas svinēšana Rīgā turpināsies līdz pat pusnaktij (ar programmu var iepazīties pasākuma mājaslapā), bet ieskatu par pagājušā gada svinībām var gūt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!