Foto: DELFI

Jau sestdien, 20. jūnijā, Rīgā notiks Eiropraida 2015 kulminācijas pasākums – svētku gājiens, kurā piedalīties droši var jebkurš. Jau tagad zināms, ka krāšņajā gājienā piedalīsies arī sabiedrībā pazīstami cilvēki no radošajām aprindām.

Sociālajā tīklā Facebook izveidota pasākuma lapa Kultūra dodas praidā, kurā cilvēki no radošajām aprindām aicina pievienoties ikvienu, kas vēlas izteikt atbalstu.

Šobrīd lapā pieteikušies jau 285 dalībnieki, kas ar saukli Proud to Be Homo Sapiens gatavojas izteikt atbalstu seksuālajām minoritātēm, sestdien piedaloties gājienā. Aktīvistu skaits pieaug ar katru minūti.

Jau šobrīd zināms, ka atbalsta gājienā dosies tādas Latvijā pazīstamas personības kā mūziķis, grupas Instrumenti dalībnieks Jānis Šipkēvics jeb Shipsi, grāmatžurnāla Benji Knewman redaktore un modes blogere Agnese Kleina (attēlā), mūziķis un pašmāju Eirovīzijas uzvarētājs Jorens Šteinhauers,  rakstniece Andra Neiburga, politoloģe Iveta Kažoka, publicists Ilmārs Šlāpins, rakstnieks Pauls Bankovskis un vēl citi pazīstami cilvēki no radošajām sfērām.

Kultūras darbinieki vēlas rādīt piemēru un publiski paust savu "par" - par citādību, par iecietību, par līdztiesību.

"Mēs katrs vēlamies vienkārši būt. Lai mūs nešķiro pēc cepures, deguna, matu krāsas, kāju garuma, ticības, tautības, valodas un seksuālās patikšanas. Lai ļauj būt.

Tāpēc es atbalstu ikvienu, kurš arī grib, lai viņu šķiro tikai pēc profesionālajiem panākumiem." Savu izvēli doties gājienā pamato Agnese Kleina, grāmatžurnāla Benji Knewman redaktore un modes blogere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!