Foto: F64

Par Latvijas basketbola izlases sniegumu Eiropas čempionātā Stambulā, šķiet, izteikušies visi, kam nav slinkums. Pēc valstsvienības zaudējuma pret Slovēniju čempionāta ceturtdaļfinālā otrdien, 12. septembrī, publiskā vārdu apmaiņā metušies arī bijušais basketbolists un raidījuma "Hat Trick" vadītājs Valdis Valters un basketbola funkcionārs Edgars Jaunups.

Jaunups pēc nervus kutinošās spēles vietnē "Twitter" steidzis dalīties ar savām izjūtām un priecājies par pasakainajām emocijām, kuras viņam devis valstsvienības sniegums čempionātā. "Patiess lepnums, bet arī tik sāpīgi. Vienīgais, kas pietrūka – mazliet veiksmes," vēstījis Jaunups.

Atzinīgus vārdus Latvijas basketbola izlasei veltījis arī Valdis Valters. "Tāpat komandai cepuri nost! Malači! Mums ir nākotne! Pēc četriem gadiem būs zelts!" spriedis Valters.

Lai gan abi vīri bijuši uz viena viļņa un priecājušies par valstsvienības panākumiem, Jaunupa tvīts Valteru pamudinājis uzsākt publisku ķīviņu, kurā viņš nav kautrējies arī izmantot rupju valodiņu un visnotaļ sulīgus izteicienus.

Atbildot uz Jaunupa izteicieniem, ka Latvijas izlasei pietrūka mazliet veiksmes, Valters metis akmeni Jaunupa dārziņā.

"Kamēr tāds pi***s kā tu būsi pie basketbola, veiksmes nekad nebūs!" skarbus vārdus Jaunupam veltījis Valdis, kurš "Twitter" tīklā pazīstam kā "Ģenerālis".

Jaunups Valteram nav palicis atbildi parādā. "Labi, ka tevis vairs nav. To elli un bedri esam pārvarējuši un neatgriezīsies. Prastums un tukšums ir Latvijas Basketbola savienības pagātne. Samierinies," vīterojis basketbola funkcionārs.

Ogles ķīviņam piemetis kāds tvītotājs, kurš Jaunupu aicinājis neaizmirst, ka Valters ir Latvijas Jaunatnes basketbola līgas dibinātājs. "Ko tu partijas kasierim skaidro, viņam no basketbola nav ne mazākās jēgas. Sasmēlies gudrības un sprauž visiem batonus. Taktika...," savam aizstāvim atbildējis Valters un atkal nopēlis Jaunupa darbu.

Jāatzīmē, ka Jaunups no ielaišanās tālākās diskusijās ar Valteru atturējies, savukārt publiskā ķīviņa aizsācējs vēlāk atvainojies par savu rupjo valodiņu, kā arī norādījis, ka viņa mērķis ir panākt, lai Latvijas Basketbola savienībā beidzot notiek reformas.

Atgādinām, ka Latvijas basketbola izlase otrdien, 12. septembrī, savu uzvaru gājienu un cerības uz medaļām noslēdza Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, ar 97:103 piekāpjoties Slovēnijas valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!