Foto: Vida Press
Notikumi britu karaļnamā vienmēr bijis viens no tabloīdu iecienītākajiem tematiem, un jaunākie ziņu virsraksti liecina, ka karaliskajā ģimenē parādījušās jaunas nesaskaņas – radi nespējot sadalīt ietekmi.

Britu izdevuma "Sunday Express" rīcībā nonākusi informācija, ka nesaskaņas radušās starp Lielbritānijas karalienes Elizabetes abiem vecākajiem dēliem – Velsas princi Čārlzu un Jorkas hercogu, princi Endrjū (abi attēlā).

Endrjū, kā zināms, ir divas meitas – princeses Beatrise un Eiženija. Ģimenei tuvu stāvoša persona, kura vēlējusies saglabāt anonimitāti, izdevumam pastāstījusi, ka Jorkas hercogs nesen pie karalienes vērsies ar rakstisku lūgumu viņa meitas pilnvarot pilna laika karalisko pienākumu pildīšanā.

Endrjū esot lūdzis, lai princeses Beatrise un Eiženija, kuras attiecīgi ir pēc kārtas septītā un astotā rindā uz troni, tiek vairāk iesaistītas karaliskās ģimenes publiskajā dzīvē. Tāpat hercogs ierosinājis, ka abas viņa atvases varētu pārcelties uz Kensingtonas pili.

Karalienei paredzēto vēstuli esot sagatavojusi Amanda Tirska – prinča Endrjū privātā sekretāre. Tajā esot paustas bažas, ka gadījumā, ja princis Čārlzs kļūtu par karali, viņa dēls princis Viljams ar sievu Kembridžas hercogieni Katrīnu varētu pilnībā aizēnot Beatrisi un Eiženiju.
Foto: Vida Press
Vēstulē esot iekļauts lūgums abas princeses vairāk iesaistīt karaliskās ģimenes ofociālajās gaitās, kā arī pievērst lielāku vērību abu sieviešu dzīves apstākļiem – Beatrise un Eiženija esot nepelnīti nobīdītas maliņā un abām nākas dzīvot nelielos apartamentos Svētā Džeimsa pilī. Tēvs ir pārliecināts, ka meitas pelnījušas vietiņu Kensingtonas pilī.

"Endrjū jau sen cīnās par to, ka Beatrise un Eiženija, būdamas vienīgās ģimenes "asins princeses", pelnījušas tādas pašas tiesības, pienākumus un karaliskās lomas, kā arī dzīvesvietu Kensingtonas pilī, kā viņu brālēni," avots stāstījis "Sunday Express".

Endrjū uzskata, ka prinču Viljama un Harija, kā arī hercogienes Katrīnas slava jau tagad aizēnojot viņa meitiņas Beatrisi un Eiženiju.

Turklāt Endrjū esot pārliecināts, ka, pieaugot karaliskajiem mazuļiem, Viljama un Katrīnas bērniem princim Džordžam un princesei Šarlotei, situācija kļūs sliktāka.

Tiesa, karaliene Elizabete šo situāciju esot uzdevusi risināt Endrjū brālim princim Čārlzam, taču viņš lietu pilnībā apstādinājis, un šī iemesla dēļ starp brāļiem izcēlušās nesaskaņas.
Foto: Vida Press
Karalisko ģimeni uztur nodokļu maksātāji, un Čārlzs esot nobijies, ka, uzaicinot princeses Beatrisi un Eiženiju dzīvot Kensingtonas pilī, kā arī sniedzot abām lielāku varu, viņš tautas acīs varētu zaudēt savu popularitāti.

Proti, viņš negribot, lai pavalstnieki tiktu apkrauti ar kārtējo nastu un nodokļu slogu jaunu karaliskās ģimenes pārstāvju veidolā, jo tas varētu iedragāt viņa kā nākamā Lielbritānijas karaļa reputāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!