Foto: Instagram.com/iconaccidental/
Jauniņajām modes blogerēm nācās paiet maliņā, kad "Instagram" sensāciju uzmanības lokā nonāca sešdesmit gadu slieksni pārkāpusī universitātes profesore Lina Sleitere.

Linas modes ikonas statuss viņu pašu pārsteidza pēkšņi. Topošajai modes dīvai bijis sarunāts randiņš Ņujorkā ar savu draudzeni. Tikšanās vieta bija nozīmēta netālu no Linkolna centra, kur tobrīd notikušas Ņujorkas modes nedēļas skates.

Kamēr Lina gaidījusi draudzeni, sirmo dāmu sākuši iemūžināt modes fotogrāfi. Sleitere "Today Style" stāsta: "Pāris fotogrāfi no Japānas pēkšņi sāka mani fotografēt un uzdot jautājumus. To redzēja tūristi. Viņi sāka iemūžināt to visu traci, laikam domājot, ka es esmu kaut kāda svarīga modes personība. Man apkārt savācās vesels pūlis."

Lina bijusi apjukusi, bet, kad viņai pievienojās draudzene, dāmas esot sākušas uzjautrināties. "Klau, nu tu esi netīšām kļuvusi par modes ikonu," profesorei noteikusi draudzene. Un Lina nodomājusi – tas būtu perfekts nosaukums modes blogam.

Tomēr jāpiebilst, ka Sleiteres stils jau tad bijis diezgan ekstravagants. Uz tikšanos viņai mugurā bijis japāņu zīmola "Yohji Yamamoto" uzvalks un rokās – "Chanel" somiņa.

Šis gadījums iedvesmojis šobrīd 63 gadus veco kundzi uzsākt savu blogu. Viņa redzama arī vietnē "Instagram", kur savu kontu nosaukusi par "Icon Accidental". Ar savām krāšņajām bildēm viņa lauž stereotipu, ka modīgums un stilīgums ir domāts tikai jaunām meitenēm. Viņa iemūžina sevi urbānajos Ņujorkas skatos nemaskējot ne sirmumu, ne grumbiņas.

Apzīmējuma "modes blogere" vietā viņa uz sevi drīzāk attiecinot vārdu "ietekmētāja": "Vecums nav lielums, kuru ņemu vērā, izvēloties savu apģērbu. Es uzskatu, ka tas ir brīnišķīgi, ka modes robežas kļūst brīvākas."

Faculty Meeting Chic

A post shared by Accidental Icon (@iconaccidental) on Oct 17, 2014 at 6:21am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!