Foto: Privātais arhīvs

Uzņēmēja, lektore, pasaules vecmāmiņu skaistumkonkursu laureāte Lilita Siliņa pirmoreiz plašākai publikai sevi parādīja iepazīšanās šovā "Randiņš ar mammu". Toreiz viņa "vietu ierādīja" pašpārliecinātajam donžuanam Alfrīdam, liekot nojaust, ka skaidri zina, kādam tad ir jābūt īstam vīrietim. Tagad izskatīgā vecmāmiņa pastāsta, ka ir sapratusi, kāpēc Latvijā reizēm ir grūti sastapt savu sirdsāķīti un veidot veiksmīgas attiecības.

Janvāris Lilitai sācies aktīvi, viņa turpina nodarboties ar sevis iemīļotajām sporta dejām, mācot jauniešus, un gatavojas braukt Sieviešu dienas rallijā blakusvāģu ekipāžās. Maijā Lilita iecerējusi doties ceļojumā uz Prāgu, augustā – uz Melno jūru. Liels notikums solās būt arī meitas šogad ieplānotās kāzas. "Delfi Izklaidei" Lilita gan pauž, ka dubultkāzas netiek plānotas, un viņa joprojām ir sava īstā meklējumos.

"Nekur nesteidzos, jūtos labi, man ir teicama veselība, kā arī esmu aktīva savās nodarbēs. Izmantoju šo laiku sev. Esmu tāds cilvēks, kas pieņem lēmumu un dara. Man nav vajadzīgs apkārtējo spiediens vai mudinājums, lai es paveiktu tās lietas, kuras vēlos," stāsta uzņēmīgā Lilita, kura, lai gan šobrīd nav pastāvīgās attiecībās, vientuļa nejūtas.

"Man ir vairāki vīriešu kārtas draugi, kuri ir labi sarunu biedri, bet mūs saista tikai draudzīgas vai biznesa attiecības. Daudzi no viņiem gan sākumā no manis ir baidījušies, taču, iepazīstoties tuvāk, savu viedokli mainījuši."

Atraktīvā vecmāmiņa atklāj, ka bieži nācies atbildēt uz stiprā dzimuma pārstāvju jautājumiem – kā tas nākas, ka viņa, būdama tik skaista un gudra sieviete, ir viena.

"Es esmu ļoti pašpietiekama, tāpēc man blakus ir vajadzīgs cilvēks, kurš pieņem un saprot manas intereses un hobijus – viņam ir jābūt gudram un pašpārliecinātam. Vairākkārt savā dzīvē nācies sastapties ar greizsirdīgiem un privātīpašnieciskiem vīriešiem. Tas man nepatīk, jo neļauj attiecībām attīstīties. Ar mani ir ļoti viegli sadzīvot, taču man vienmēr ir vajadzīga arī sava telpa un brīvais laiks personīgām nodarbēm."

Kaut gan Lilita savu īsto vēl nav sameklējusi, paziņu lokā esot gana daudz stiprā dzimuma pārstāvju, ar kuriem kopā draudzīgi aiziet uz kino. Viņa atklāj, ka arī šogad plānotajos ceļojumos uz Prāgu un Melno jūru nebūt negrasās doties viena, bet gan ar labu kompāniju.

Lilita sevi sauc par dzimumu pētnieci, un šīs dotības viņa izkopusi, pateicoties gan dzīves pieredzei, gan psiholoģijas studijām. Sarunā ar "Delfi Izklaidi" skaistumkonkursu laureāte atklāj, kādus iemeslus ir novērojusi ne tik veiksmīgām vīriešu un sieviešu attiecībām.

"Pirmkārt, cilvēki pārāk ātri viens no otra kaut ko gaida, lai attiecības notiktu – ir vajadzīgs laiks un pielāgošanās. Otrkārt, uz latviešu vīriešiem tiek izdarīts psiholoģisks finansiālais spiediens. Šeit gan nav runa par bagātību, bet gan cilvēku cienošu atalgojumu. Lielākoties vīrieši Latvijā tādu nesaņem, tāpēc ir spiesti justies nenovērtēti. Loģiski, ka sieviete, kurai ir bērnu dārza audzinātājas alga, nespēj viena pati uzturēt savas vajadzības. Treškārt, cilvēki ir ļoti aizvērti viens pret otru, iztrūkst tāda dabīga sirsnība, kura daudzkārt atvieglo savstarpēju komunikāciju," analizē daiļā omīte.

Lilita ir arī pamanījusi, ka daudzi stiprā dzimuma pārstāvji attiecībās visu grib viegli, tāpēc turpina kāpt uz tiem pašiem grābekļiem.

"Meklēdami šo vieglumu, viņi atkal saiet kopā ar tām pašām "čībām" un atkal jūtas nelaimīgi. Cilvēkam vispār vajadzētu vairāk darīt to, kas viņiem patīk, jo tas personībai piešķir pašpārliecinātību, pašpietiekamību un veselīgu dzīves uztveri. Tie, kuriem tā nav – kļūst īgni un ar visu neapmierināti," sarunā ar "Delfi Izklaidi" secina šova "Randiņš ar mammu" bijusī dalībniece, atraktīvā vecmāmiņa Lilita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!