Foto: DELFI

Šonedēļ sabiedrības un mediju ievērības lokā nonākusi Kauguru kafejnīca-konditoreja "Bez-e", pret kuru Pārtikas un veterinārais dienests ierosinājis administratīvo lietvedību par higiēnas prasību neievērošanu. Bēdīgi slavenajā kūkotavā saimnieko Rita Riteniece (attēlā) – meitene, kura pirms trīs gadiem rāvās pēc slavas šovā "Jaunā talantu fabrika".

Toreiz par muzikālā talantu raidījuma uzvarētāju kļuva šobrīd populārā dziedātāja Aminata Savadogo. Savukārt Ritai pārāk labi negāja – viņas sniegums nepārliecināja nedz žūriju, nedz skatītājus. Jau pēc divām nedēļām viņai nācās pamest šovu.

Tiesa, nerealizējusi savu muzikālo potenciālu, viņa pēc šova pievērsusies citai visnotaļ radošai darbības sfērai – kūku cepšanai. Rita sociālajos tīklos pati sevi dēvē par "dziedošo kūku cepēju".

Talantīgā meitene savā "Instagram" foto blogā publicējusi neskaitāmas bildes, kurās iemūžinātas viņas ceptās tortes. Tās visas ir krāšņas, grezni izdekorētas un izskatās pēc mākslas darbiem, taču šonedēļ kūkotavas "Bez-e", kurā rosās Rita, nosaukums izskanējis ne tajā cukurotākajā un saldākajā gaismā.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāvji, viesojoties kafejnīcā, konstatēja elementāru higiēnas prasību neievērošanu – netīras grīdas, darba virsmas, traukus un ventilācijas iekārtu, kā arī nepareizu produktu uzglabāšanu.

Jēlprodukti un gatavie produkti tika uzglabāti vienuviet, savukārt Ritas gatavotie konditorejas izstrādājumi bija novietoti blakus sadzīves atkritumiem, radot piesārņojuma risku. Tāpat tika atrasti produkti ar beigušos derīguma termiņu.

Pārtikas un veterinārā dienesta pārstāve pauda nožēlu, ka jaunajai uzņēmējai Ritai pietrūcis drosmes, pacietības un vēlmes uzlabot elementāras lietas un turpināt darbu.

Savukārt TV raidījumam "Panorāma" pati kafejnīcas saimniece un bijusī šovu dalībniece šonedēļ skaidroja, ka valsts iestāžu augstās prasības viņu kā mazo uzņēmēju novedušas līdz pilnīgai bezspēcībai. Neizpildāmo prasību dēļ viņa slēgusi savu kūkotavu, un sapnis par savu kafejnīcu ir izsapņots.

Mājas kūka kolēğiem svētku cienestā! :)

A photo posted by Rita Riteniece (@rizhville) on Sep 13, 2016 at 1:54am PDT

Princeškūks♡♡♡

A photo posted by Rita Riteniece (@rizhville) on Sep 11, 2016 at 6:46am PDT

Gardo ogu tartaleti? @bezeekuukas

A photo posted by Rita Riteniece (@rizhville) on Aug 23, 2016 at 4:35am PDT

Īpašo kūku laiks! ♡♡♡

A photo posted by Rita Riteniece (@rizhville) on Jul 31, 2016 at 3:56am PDT

Šoko kūks kādam skaistam jaunam pārim!:)

A photo posted by Rita Riteniece (@rizhville) on Jul 18, 2016 at 1:01pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!