Foto: Vida Press

Britu tabloīds The Sun ceturtdien atsāka trešajā lappusē publicēt sieviešu kailfoto, tādējādi pieliekot punktu baumām par strīdīgi vērtētās rubrikas izbeigšanu.

Laikraksts The Times otrdien ziņoja, ka kopš 1970. gada pastāvējusī rubrika esot izbeigta, kas izpelnījās valdības pārstāvju atzinību. Abas avīzes izdod miljardiera Rūperta Mērdoka mediju grupa News UK.

Pagājušogad Mērdoks tvitera sekotājiem jautāja, vai sievietes labāk izskatoties "modernās drēbēs". Kailfoto rubriku viņš tolaik raksturoja kā "vecmodīgu".

Taču The Sun ceturtdienas numurā rubrikā "Kļūdas un labojumi" bija ievietota fotogrāfija ar puskailu blondīni, kura miedz ar aci.

"Atsaucoties uz nesenajām ziņām, vēlamies norādīt, ka šī ir trešā lappuse, bet šis ir 22 gadus vecās Nikolas no Bornmutas attēls," teikts tabloīdā. "Mēs atvainojamies to preses un televīzijas žurnālistu vietā, kuri pēdējās divas dienas runā un raksta par mums."

"Šķiet, ka cīņa vēl turpināsies," paziņoja kampaņas No More Page 3 ("Vairs nekādu trešo lappusi") pārstāvji, kuri kopš 2012. gada augusta cīnās pret šo parādību, ko viņi asociē ar "izvarošanas kultūru".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!