Foto: DELFI/LETA

2016. gada rudenī daudzus pārsteidza vēsts, ka laulības ostā iestūrējis viens no Latvijas bagātākajiem cilvēkiem, AS "ABLV Bank" līdzīpašnieks Oļegs Fiļs. Viņš mija gredzenus ar žurnāla "Cosmopolitan" bijušo redaktori, vīnzini Santu Kristiānu Zāmueli. Tagad tapis zināms – šī savienība izjukusi.

Pēdējos mēnešos daudzi bija novērojuši, ka laulātie sabiedrībā iziet katrs atsevišķi. Kamēr prese un sabiedrība uzmanīgi sekoja līdzi, kā attīstās notikumi banku krīzes lietā, Santas aktivitātes sociālajos tīklos liecināja, ka viņa apceļo pasauli un apgūst zinības par vīnu un šampanieti.

Izdevums "Privātā Dzīve" šonedēļ vēsta, ka 5. aprīlī "Lursoft" datu bāzē parādījusies informācija, ka starp Oļegu Fiļu un Santu Zāmueli izbeigts 2016. gada oktobrī noslēgtais laulāto mantisko attiecību līgums, kas faktiski nozīmē, ka beigusies arī abu laulība.

"Jā, esam šķirti, taču šķiršanās nav saistīta ar nesenajiem "ABLV" notikumiem," šķiršanās faktu izdevumam apstiprinājusi Zāmuele.

Santa arī uzsvērusi, ka sīkākus komentārus par savu ģimenes dzīvi un šķiršanās iemesliem nesniegs. Tiesa, pārim pietuvināti avoti atklājuši, ka "viņi bija pārāk atšķirīgi kā personības, lai šī laulība izdotos". Zāmuele vienmēr esot bijusi ambicioza un mērķtiecīga, savukārt Fiļam attiecībās patīkot būt noteicējam un galvenajam.

Savukārt citi zinātāji, kuri vēlējušies palikt anonīmi, stāstījuši, ka Fiļs pret sievu esot izturējies diezgan valdonīgi, bet šādu attieksmi, iespējams, veicinājis Santas dzīvesveids – biežie lidojumi uz Franciju, vīna dārzu un šampanieša pagrabu apmeklējumi, kā arī dāsnais finansējums viņas biznesam, kas gan neesot nācis no vīra konta.
Foto: Instagram.com/santazamuele/

Gada sākumā durvis vēra Santas izveidotais šampanieša bārs "Le Magnum Bar". Savukārt nedaudz vēlāk – izsmalcinātu vīnu veikals "Signature Wines". Zāmuele ieguldīto investīciju apjomu gan nav vēlējusies atklāt, vien norādījusi – arī vīrs nedaudz palīdzējis.

"Protams, mans vīrietis palīdzēja, bet nevis vienkārši iedeva naudu... drīzāk – aizdeva. Un arī es pārdevu dažas savas lietas, īpašumu, kas nebija vajadzīgs, un ieguldīju savu naudu," par savu biznesu izdevumam izteikusies Santa.

Kā vēsta "Privātā Dzīve", Fiļa un Zāmueles laulības līgums paredz, ka katrs laulātais patur viņam pirms laulības piederējušo mantu, un katrs laulātais laulības laikā var patstāvīgi iegūt mantu, lietot un rīkoties ar to neatkarīgi no otra laulātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!