Foto: AP/Scanpix
Viena no ASV prezidenta Donalda Trampa lielākajām atbalstītājām ir viņa meita Ivanka, kura kopā ar vīru Džaredu Kušneru (abi attēlā) un trim bērniem pēc tēva kļūšanas par ASV līderi ievākusies piecarpus miljonu ASV dolāru vērtā miteklī Vašingtonā. Tiesa, jaunākās ziņas liecina, ka ģimenīte jau paguvusi nokaitināt savus kaimiņus.

Elitārā Vašingtonas Kaloramas dzīvojamā rajona, kurā atrodas Ivankas jaunais miteklis, iemītnieki medijiem sūkstījušies, ka pēc Trampa meitas ģimenes ievākšanās savrupnamā ikdiena kļuvusi ļoti nemierīga.

Iedzīvotāji sūdzas, ka ģimenīte aizņēmusi vairākas automašīnu stāvvietas uz jau tā pārpildītās ielas. Tāpat kaimiņi ir neapmierināti, ka prezidenta radi neievēro atkritumu izvešanas kārtību – Ivankas ģimenes atkritumu maisi dienām ilgi stāv uz ietves.

"Tas ir cirks kopš dienas, kad viņi uz šejieni pārcēlās," izdevums "New York Post", atsaucoties uz aģentūru "Associated Press", citējis Ivankas kaimiņieni Marietu Robinsoni.
Foto: AP/Scanpix

Tiek vēstīts, ka vietējiem iedzīvotājiem par traucēkli kļuvusi arī stingrā drošība. Tā, piemēram, kad Ivankas ģimene dodas uz tuvējo rotaļu laukumu, prezidenta radus pavada trīs apsardzes busiņi.

Ietve pie Ivankas ģimenes nama bieži vien esot pilnībā slēgta, savukārt publiskā automašīnu stāvvieta – pārpildīta. Tāpat dzīvojamais rajons pēc Trampa radu ievākšanās esot kļuvis trokšņains.
Foto: AP/Scanpix

Nams, kurā dzīvo Ivanka, atrodas aptuveni trīs kilometru attālumā no Baltā nama, un šajā rajonā apmetušies daudzi ietekmīgi un turīgi ļaudis. Arī bijušais ASV prezidents Baraks Obama pēc prezidentūras beigām kopā ar ģimeni mitinās Kaloramā.

Tiesa, vairāki kaimiņi norādījuši, ka neviens vēl nav raisījis tik lielas iedzīvotāju dusmas, kā Trampa radi. Lai gan Drošības dienesta rūpes šādos gadījumos nav nekas neierasts, vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka drošības līmeņa klātbūtne esot "liela un agresīva" – kaimiņi jūtas neomulīgi, jo nemitīgi tiek novēroti.

Robinsone pie Vašingtonas amatpersonām vērsusies ar vēstuli, kurā paudusi iepriekš minētās sūdzības. "New York Post" norāda, ka aizvadītās nedēļas izskaņā valdība sākusi rīkoties – novāktas Ivankas nama apkārtnē izvietotās zīmes, kas līdz šim citiem liedza tā tuvumā novietot automašīnās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!