Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jau daudzkārt pierādījies, ka ASV prezidents Donalds Tramps ļoti labi zina, kas viņam jādara, lai liktu par sevi runāt, un nesen ietekmīgajam politiķim atkal izdevies pārsteigt ar saviem izteikumiem.

Aizvadītās nedēļas izskaņā norisinājās Trampa pirmās vakariņas ar mediju pārstāvjiem kopš viņa stāšanās amatā pirms 13 mēnešiem. Gridirona kluba vakariņas ir tradīcija, kas aizsākusies 1885. gadā. To laikā ASV prezidenti parasti uzstājas ar humoristisku runu un no preses pārstāvjiem uzklausa politiskus ieteikumus.

Jau vēstīts, ka Tramps pārsteidza ar aptuveni pusstundu garu uzrunu, kuras beigās viņš ierosināja, ka ASV varētu satikties ar Ziemeļkoreju, taču Phenjanai vispirms būtu "jāatbruņojas", kā arī piebilda, ka neizslēdzot tiešas sarunas ar Kimu Čenunu. Tiesa, joprojām nav skaidrs, vai viņš to bija domājis kā joku.

Tramps pajokojis arī par to, ka viņa administrācijā nemitīgi notiek pārmaiņas. Tā, piemēram, pērn rudenī Balto namu pameta Trampa administrācijas komunikācijas direktore Houpa Hiksa. Savukārt februāra izskaņā tapa zināms, ka viņa znotam un padomniekam Džaredam Kušneram atņemta augstākā līmeņa pielaide valsts noslēpumam.

"Baltajā namā aizvadīta vēl viena mierīga nedēļa. Beidzot viss kustas kā precīzi noregulēta mašīna," "The New York Post" citējis Trampu. Turpinājumā prezidents pajokojis, ka viņš esot nedaudz aizkavējies, jo Džaredam esot bijušas problēmas izkļūt cauri drošības dienestam.

Tad Tramps ironizējis par daudzajiem cilvēkiem, kas pametuši darbu Baltajā namā. "Tik daudzi aizgājuši no Baltā nama. Tas ir tik uzmundrinoši, jo jūs taču vēlaties, lai notiek apgrozība. Man patīk haoss. Tas tiešām ir labs. Kurš aizies nākamais? Stīvens Millers vai Melānija?" prātojis Tramps.

Tiesa, kā vēsta ārzemju mediji, sociālo tīklu lietotāji vēlāk esot uzjautrinājušies par veco patiesību, ka katrā jokā ir daļa taisnības, un sprieduši – scenārijs, ka Melānija pamet Balto namu, nemaz neesot tik neticams, ņemot vērā faktu, ka pēdējā laikā daudz runāts par nesaskaņām prezidenta un viņa kundzes attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!