Foto: Privātais arhīvs
Iedvesmojošais fitnesa treneris Pēteris Rumpis (attēlā) nupat atgriezies no bodibildinga skaistuļu konkursa Lietuvā ar čempiona titulu debitantu grupā. Fitnesa talants atklāj vīriešiem savus knifiņus, ar kuru palīdzību augumu uzfrišināt tā, lai šovasar pludmalē dāmas varētu mielot acis ar ne sliktākiem skatiem, kādi bija redzami uz bodibildinga sacensību skatuves.

Pēdējie priekšdarbi zālē - ātri un intensīvi

"Pludmales sezonai jāgatavojas laicīgi. Jāsāk sportot vismaz trīs mēnešus iepriekš, ja grib  tiešām skaistu figūru. Tiem, kas sāk gatavoties tagad, vajadzētu atcerēties - kad laiks paliek arvien siltāks, treniņi kļūst grūtāki.

Tas nozīmē, kad nevajag pavadīt ilgas stundas zālē, bet gan taisīt augstas intensitātes treniņus, pie kuriem kalorijas degs vēl vairāk," pēdējās instrukcijas tiem DELFI Izklaide lasītājiem, kas nupat attapušies, sniedz eksperts.

Viņš uzsver, ka ķermeni vajag veidot proporcionāli, lai tas būtu simetrisks, un nav pareizi, piemēram, "uzkačāt" tikai kārtīgus roku muskuļus, pārējo atstājot novārtā.

"Ļoti svarīgi , lai vīrietim būtu labi trenēta ne tikai ķermeņa augšdaļa, bet arī kājas un ikru muskulatūra, kas dos proporcionālāku ķermeni! Trenējiet to, kas jūsuprāt nav proporcionāls pārējam ķermenim," zelta padomu dod Rumpis.

Uztura maiņa muskuļu izcelšanai

Lai arī sportisti pirms sacensībām mēdz ievērot īpašus ēšanas režīmus, Rumpis uzver, ka normālam vīrietim nav jāmoka sevi ar diētām, bet gan, eksperimentējot ar veselīgu produktu kombinācijām, jāatrod sev piemērotākais uzturvielu sadalījums.

"Svarīgi, lai uzturs būtu veselīgs. Izvēlies rīsus, griķus, pilngraudu makaronus, vistas gaļu, tītara gaļu, liellopa gaļu , dārzeņus un citus veselīgus produktus. Karstā laikā apetīte samazinās, ķermenis prasa vairāk šķidruma, tāpēc jāatceras par pietiekamu ūdens daudzumu.

Muskuļu reljefs būs redzams tikai tad, ja cilvēks tiešām ēdīs pareizi un neēdīs ''junk food'' un pārējos draņķus," teic eksperts, iedvesmai iesakot ielūkoties arī savā iemīļotajā Bakernutrition lapā, kur pieejams kvalitatīvs sporta uzturs.

Pareizās peldbikses pilnīgam efektam

Izvēloties apģērbu pludmalei, nedrīkst ieslīgst galējībās. Pat ja augums ir uztrenēts līdz pilnībai, nepareiza peldbikšu izvēle var skatu neglābjami sabojāt.

"Vīrieši, kuri ir labi trenēti, var izvēlēties spilgtas un krāsainas peldbikses un šortus, lai tiktu pamanīti starp "pelēko masu". Tomēr visur jābūt ētikas normām. Stringos nevienam vīrietim, lai cik trenēts būtu augums, nevajadzētu nekur rādīties, manuprāt izskatās drausmīgi," nepārspīlēt mudina treneris.

Iedeguma vietā - laba eļļa

"Protams, muskuļi izskatīsies daudz labāk, ja ķermenis būs ar iedegumu. Var pirms pludmales sezonas atklāšanas doties uz solāriju, bet vai tam ir vajadzība? Vasarā taču jūrā var nosauļoties pa divām dienām!

Svarīgāk par iedegumu ir tas, lai forma ir gatava! Efektam var izmantot arī dažādus krēmus, kas pastiprina iedegumu, kā arī dažādas eļļas, kas liks ķermenim vairāk spīdēt," noteikt prioritātes iesaka Rumpis.

Taču, kad iegūts labs iedegums, eksperts iesaka nepārspīlēt ar eļļošanos, lai neradītu pārspīlētu efektu. "Pludmale nav sacensību skatuve, tur vajag vienkārši labi izskatīties un atpūsties," uzsver ideālā auguma īpašnieks.

Vislabāk muskuļi izskatās rītausmā

Lai vīrietis pludmalē izskatītos perfekti, nav vajadzības uzkrītoši demonstrēt fitnesa zālē sasniegto - labs augums arī tāpat piesaistīs sieviešu uzmanību.

"Vīrietim jābūt ar staltu stāju, smaidīgam un pozitīvam, jāizturas dabiski, neatkarīgi no tā, kāds ir ķermenis - labi trenēts vai nē. Ja vīrietis ir labi trenēts, uz viņu tāpat sievietes skatīsies ar smaidu. Nevajag īpaši sevi kaut kā izrādīt, demonstrēt muskuļus vai sākt, piemērām, pumpēties," smejas Rumpis.

Priecīga ziņa dāmām, kurām patīk agri celties - rītausmā pludmalē var īpaši pamielot acis ar skaistiem ķermeņiem. "Trenēts vīrietis jebkurā diennakts laikā izskatīsies labi, bet vislabāk - rīta pusē. Tāpēc tie,  kuriem ir iespēja, dodas uz pludmali no rīta, lai parādītu, ko sporta zālē sastrādājuši," interesantu knifiņu atklāj Rumpis.

Kamēr vēl pludmales sezona nav sākusies, dāmas var papriecāties par skaistu vīriešu augumiem, bet puiši - gūt iedvesmu saviem treniņiem, sekojot Rumpim un viņa komandai TeamFisher lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!