Vācijas kanclere Angela Merkele pazīstama kā sieviete ar skarbu raksturu, no kuras daudzi politiskie oponenti vienkārši baidās, savukārt, izejot publikā, frau Merkelei kā jau ikvienai sievietei patīk pārsteigt laicīgo publiku.

Šonedēļ gan viņa Vācijas tautu pārsteigusi negatīvā nozīmē, un viņas parādīšanās Vāgnera operas festivāla atklāšanā izraisīja īstu furoru vācu presē.

Merkele pa pasākuma sarkano paklāju defilēja kā īsta sabiedrības dāma - viņa bija izvēlējusies vakarkleitu zilos toņos ar visai dziļu dekoltē un pieskaņotu atlasa somiņu. Un tomēr vērīgie sabiedrisko notikumu apskatnieki uzreiz pamanīja, ka tieši tajā pašā kleitā ar to pašu pērļu virteni Merkele Baireitā bija redzama jau 2008. gadā.

Vecākais no Eiropas mūzikas festivāliem - Vāgnera festivāls - Vācijas pilsētā Baireitā tika atklāts trešdien, un šogad tas ir savdabīga prelūdija vērienīgajai komponista Riharda Vāgnera 200 gadu jubilejai, kas tiks atzīmēta 2013. gadā.

Tas, ka Merkele uz paskumu ierodas vecā kleitā, vāciešus pagalam samulsinājis, un tagad žurnālisti uzdod jautājumus : vai kanclere kļuvusi aizmāršīga, vienaldzīga vai pārlieku ekonomiska?

Tiesa, ikdienā Merkele īpaši nesaspringst uz apģērba izvēli, tāpēc viņa nereti tiek iekļauta dažādos aseksuālāko slavenību topos. Arī tad, ka pagājušā gada septembrī kanclere viesojās Rīgā, viņa par savām vīrišķīgajām biksēm izpelnījās pašmāju modes eksperta Ginta Budes kritiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!