Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien, 21. jūlijā, Vācijas galvaspilsētā Berlīnē notikusi pasaules vēsturē otrā hipsteru olimpiāde ar cildenu nosaukumu Hipsteru spēles 2012, kurā, kā ziņo aģentūra BBC, īpašos sporta veidos sacentās divpadsmit hipsteru komandas.

Olimpiādes rīkotāji uzsver, ka viņu mērķis bija ne tikai izcelt hipsteru subkultūras dzīvesveidu, bet arī nedaudz paironizēt par viņiem, kariķējot viņu stila manieres.

Spēlēs piedalījās vairāki simti jaunieši, kuri sacentās visdažādākajos "sporta" veidos - tur bija raga ietvara Ray Ban briļļu mešana gaisā, šauru džinsu nostiepšana, lēkšana stilīgos maisiņos, modernu gadžetu cenu minēšana, mākslīgu retro ūsu dizainēšana, burbuļtējas dzeršana uz ātrumu un citas disciplīnas.

Par pirmās hipsteru olimpiādes uzvarētājiem kļuva komanda ar nosaukumu Jam FM. Balvā viņi saņēma trofeju - ar zelta krāsu un mākslīgu ūsu zīmējumu greznotu pudeli, kurā bija iepildīts viņu iecienītais dzēriens Club Mate.

Arī citi hipsteri visā pasaulē atzinīgi novērtējuši savu brāļu un māsu sportiskās aktivitātes bez fiziskas piepūles, un daudzi sociālie tīkli ņirb no ar Instagram apstrādātām pasākuma fotogrāfijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!