Bariņš pašmāju aso izjūtu cienītāji apvienojušies, lai dotos uz veco sanatoriju Ķemeros un veiktu vairākus ekstrēmus lēcienus no tās jumta. Galvu reibinošie lidojumi lejup iemūžināti video, bet pārgalvji uzsver, ka viņu veiktajās aktivitātēs drošība ir pirmajā vietā, tāpēc uz savu roku to labāk nedarīt.

Ideju par lēcienu pirmsākumā izdomājis Rolands Ruģēns, kurš ikdienā darbojas pieredzējušākajā Latvijas industriālā alpīnisma uzņēmumā Falkors. Lai efektīvāk nodrošinātu lēciena drošību, to, kā lēciens tiks realizēts, izplānojuši kopā abi ar brāli.

Puiši izteikuši šo ideju kustībai Madness Movement un Kalvim Kušķim, ar kuru kopā brauc ar motocikliem. Viņi, kā jau asu sajūtu cienītāji, uzreiz bijuši ar mieru braukt, palīdzēt un lēkt.

Tā galu galā savācies visai prāvs asu izjūtu cienītāju pulciņš, kuri, bruņojušies ar attiecīgo ekipējumu, lēkuši lejā no galvu reibinošajiem augstumiem.

"Cilvēka dzīvi mēdz ierobežot bailes un zināšanu trūkums, taču, ja zināšanu trūkums izpaliek, tad paliek tikai bailes - brīdī, kad tuvojies jumta malai. Sperot soli pāri, cilvēks gūst izaugsmi, ne tikai iekšēji, pārvarot bailes, bet arī profesionālajā darbībā kā industriālais alpīnists," atzīst lēciena plānotāji.

Kā atzinuši paši pārgalvji, vecā Ķemeru sanatorija ir vieta, kas vilināt vilina asu izjūtu cienītājus. Lēcienu profesionāli iemūžinājis filmēšanas uzņēmums Skats no augšas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!