Foto: Kadrs no video/Alison Jackson/Toby Carvery
Ceturtdien, 21. aprīlī, Lielbritānijas karaliene Elizabete II svinēs apaļu jubileju – viņai apritēs 90 gadi. Šī īpašā notikuma gaidās sarosījušies britu karaliskās ģimenes pārstāvju līdzinieki, kuri inscenējuši jubilejas dzīres kādā restorāniņā.

Ar britu fotogrāfes un mākslinieces Alisones Džeksones (ar viņas darbiem plašāk var iepazīties mākslinieces mājaslapā), kura jau vairākus gadus veido video un foto sērijas ar karaliskās ģimenes līdziniekiem, gādību izspēlēta sadzīviska dzimšanas dienu svinību ainiņa.

Aptuveni vienu minūti garais sižets veidots kā mājas video, un to no savas perspektīvas iemūžinājis britu prinča Viljama līdzinieks. Karalienes apaļās jubilejas dzīres notikušas Toby Carvery ēstuvītē.

Dzīrēs kopā sanākuši visi zīmīgākie karaliskās ģimenes pārstāvji – prinči Viljams, Harijs un karalienes dēls Čārlzs ar sievu Kamillu. Tāpat svinībās piedalījusies Kembridžas hercogiene Katrīna jeb Keita Midltone.

Karaliskās ģimenes līdzinieki omulīgā atmosfērā ieturējuši maltīti, mielojušies ar dzimšanas dienas torti, apdāvinājuši gaviļnieci un sveikuši karalieni ar laba vēlējumiem – gluži kā parasti ļaudis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!