Foto: Vida Press
Daudzi tālredzīgi cilvēki zināmā vecumā ķeras ne tikai pie testamenta sastādīšanas, bet arī sāk plānot savas bēres un saviem tuviniekiem dod skaidras norādes par to, kā viņus izvadīt pēdējā gaitā.

48 gadus vecais bijušais karavīrs Anto Vikhams no Belfāstas mirt vēl negrasās, tomēr pēdējās mūža mājas sev jau ir iegādājies - viņš vēlas dusēt milzīgas Jack Daniel's pudeles formas zārkā.

Par savu bēru plānošanu Anto, kurš ir sešu bērnu tēvs, aizdomājies pēc tam, kad Irākas karā gājuši bojā astoņi viņa biedri.

"2007. gada februārī 28 dienu laikā man uzbruka 74 reizes, un bija dienas, kad mēs pārcietām trīs vai četrus uzlidojumus vienas dienas laikā. Es zaudēju astoņus kolēģus un toreiz aptvēru, ka gadījumā, ja kaut kas noiet greizi, man ir vajadzīgs savu bēru plāns," skaidrojis Anto.

"Es nevēlos ikdienišķas bēres - tām ir jābūt kā dzīves svinēšanai, jo esmu bijis pārāk daudzās savu kolēģu bērēs, kur vienmēr valdījusi skumja noskaņa," atzinis bijušais karavīrs, kurš izlēmis, ka viņa bēru viesus varētu uzjautrināt mīļākā dzēriena pudelē guļošs nelaiķis.

Zārks iecienītā viskija pudeles formā viņam izmaksājis 3000 sterliņu mārciņu. Protams, vīrieša draugi ideju atbalstījuši, bet māte dēla lēmumu gan līdz galam nav spējusi pieņemt.

Tiesa, viņa nav informēta, ka dēls ieplānojis savā kapakmenī ievietot ar saules baterijām darbināmu ekrānu, kas ikvienam pēc viņa nāves ļaus noskatīties video vēstījumu par zārka tapšanu un, iespējams, arī citus interesantus video.

To, ka Anto ir sava ceļa gājējs, apliecina arī viņa bēru mūzikas izvēle - visticamāk nevienu nepārsteigs, ka izvadīšanas laikā par muzikālo pavadījumu viņš izvēlējies grupas Sex Pistols līdera Sida Višesa dziedāto Frenka Sinatras hitu My Way.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!