Foto: Publicitātes foto
Leģendārā pašmāju estrādes māksliniece Olga Rajecka (attēlā), gatavojoties savas 50. jubilejas koncerttūrei, pastiprināti domā arī par publicitāti, un informācijai par viņas aktivitātēm tiek pievienotas dziedātājas fotogrāfijas, kas jau izraisījušas plašu rezonansi sabiedrībā.

Jau par vietējā mēroga sensāciju kļuvušās fotogrāfijas, kuras aktīvi tiek apspriestas interneta komentāros un citviet, tapušas pie skandaloza fotogrāfa slavu iemantojušā Aleksandra Sokolova.

Sokolovs plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams kā vairāku oriģinālu un provokatīvu fotoprojektu autors, bet sarunā ar DELFI Izklaide viņš neslēpj, ka galvenā viņa darba sastāvdaļa ir privātas fotosesijas, kuras top gandrīz katru dienu.

"Manu klienšu vidējais vecums ir no 35 līdz 55 gadiem. Tāpēc man ir milzīga pieredze fotografēt sievietes, kuras nav modeles un nav ļoti jaunas. Es izmantoju ļoti specifisku apgaismes aparatūru, kādas nav nevienam citam fotogrāfam Latvijā.

Tas ir iemesls, kāpēc arī uz neapstrādātām fotogrāfijām sievietes izskatās daudz jaunākas un svaigākas nekā dzīvē. Fotografēšanas brīdī es lieku galveno akcentu uz gaismu un pozu, nevis uz pēcapstrādi. Galvenais, kas ir izdarīts ar datoru, ir piemontētais fons, bet cilvēks ir apstrādāts minimāli," stāsta Sokolovs.

Raksturojot sadarbību ar Rajecku, Sokolovs atklāj, ka šī nebūt nav pirmā reize, kad viņš fotografējis leģendāro skatuves mākslinieci.

"Mums jau sen izveidojas tāda abpusēja simpātija. Tāpēc man ar viņu un viņai ar mani ir fantastiski viegli un patīkami," smejot stāsta fotogrāfs, kurš gan pats nav liels Rajeckas daiļrades mīļotājs.

"Esmu liels simfoniskās mūzikas cienītājs un jau vairākus gadus apmeklēju pilnīgi visus Latvijas Nacionāla simfoniskā orķestra koncertus Lielajā Ģildē. Brīvprātīgi es popmūziku nekad neklausos. Bet, ja es dzirdu pa radio vai veikalā, Olgas balsi vienmēr varu atpazīt!" atklāj Sokolovs.

Foto galerijā: Olga Rajecka laiku līkločos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!