Foto: Vida Press

43 gadus vecais fotogrāfs Eds Džeimss no Džordžijas štata Atēnām nācis klajā ar neparastu foto projektu Murder Weapons, kurā apskatāmi desmit netipiski priekšmeti, kas kādam savulaik kalpojuši par slepkavības ieroci.

"Šis desmit priekšmetu komplekts parāda, cik ļoti dīvaini priekšmeti reizēm tiek izmantoti citu cilvēku nogalināšanai. Es gribēju katru no tiem izgaismot un parādīt ārpus konteksta, un rezultāts sanācis smags, tomēr intriģējošs," skaidro pats fotogrāfs.

Kā redzams Džeimsa izraudzītajā kolekcijā, par slepkavības ieroci ir kalpojusi gan tējkarote, gan gurķu burciņa, gan boulinga bumba, gan pildspalva, gan krustiņš ar mūsu pestītāju Jēzu Kristu.

Visām fotogrāfijām ir pievienots uzraksts, kurā var uzzināt par slepkavības ietu, kā arī slepkavas un upura vecumu. Cilvēku īstos vārdus fotogrāfs atklāt nav vēlējies.

"Neizmantoju cilvēku īstos vārdus, jo tie visi ir reāli noziegumi. Man šķita, ka ar vietu, vecumu un dzimumu būs pietiekami. Protams, šie objekti nav īstie slepkavību ieroči, taču, iespējams, tas izskatās vēl dīvaināk," komentējis Murder Weapons autors.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!