Foto: Mango

Dailes teātra aktrise un teātra galvenā režisora Dž.Dž. Džilindžera mīļotā sieviete Elīna Dzelme (abi attēlā) sestdien izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa atklāja savu pirmo gleznu izstādi, kurā apskatāmi visnotaļ seksuāli atklāti gleznojumi.

Izstāde ar nosaukumu FEST ANTIFRIGIA jeb Svētki pret neauglību ir pirmā reize, kad jaunā māksliniece nodod savas gleznas publiskam vērtējumam, un pati māksliniece atzinusi, ka gleznošana ir viņas iespēja būt režisorei un pašai noteikt tās saturu un izpildījumu.

"Teātris un māksla viens otru papildina. Teātrī es esmu aktieris. Glezniecībā es esmu režisors. Galvenais visā! Glezna kā izrāde," skaidrojusi Dzelme, kura ar zīmēšanu aizrāvusies jau kopš agras bērnības.

Dzelme mācījusies Rīgas Kultūras vidusskolā un sākusi apmeklēt sagatavošanās kursus Mākslas akadēmijā, lai iestātos Glezniecības nodaļā, bet apstākļu sakritību dēļ tomēr mācības sākusi Kultūras akadēmijas aktieru fakultātē, un 2010. gadā sākusi darbu Dailes teātrī.

"Kamēr teātrī nestrādāju, gleznoju teātri kā teātri. Man ir glezna, kur teātris ir uzzīmēts ar aktieriem, maskām. Šobrīd tas vairs nav aktuāli. Tagad ir kaut kādas sajūtas, mirkļu uzplaiksnījumi. Sāpes, kas izlien. Un nevarēšana negleznot. Es nevaru bez tā. Man visu laiku niez. Man vajag gleznot," atzīstas jaunā māksliniece.

Savās gleznās Dzelme galvenokārt attēlo kailumu un seksualitāti, un pati atzīst, ka, savulaik noliegtas, tagad lienot ārā - visu bērnību un pusaudžu gadus meitene bija cieši saistīta ar baznīcu un 16 gadu vecumā pat bija apņēmības pilna stāties klosterī.

"Mani darbi radušies pārejā no ļoti dziļas vientulības uz divsavienību. Varam pat runāt par pašportretu. Par savu Ego. Vientulības Ego. Nevaru noliegt, ka darbi ir saistīti ar to, kas ar mani notiek. Bet tie ir pietiekoši ironiski," skaidro pati māksliniece un neslēpj, ka gleznošanu uzskata par savu otru pamatdarbu.

Sveikt Dzelmi nozīmīgajā notikumā bija ieradies gan viņas mīļotais vīrietis Dž.Dž. Džilindžers, aktrises kolēģi Ģirts Ķesteris un Lilita Ozoliņa, telekompānijas LNT direktors Andrejs Ēķis, viens no populārākajiem pašmāju uzņēmējiem Henrijs Buks-Vaivads ar dzīvesbiedri Lanu, mūziķis Kārlis Lācis ar sievu Vinetu Vilisteri un citi mākslas dzīves interesenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!