Foto: Privātais arhīvs

Aizgājušās nedēļas izskaņā veikala Hoodshop telpās savu pirmo darbu izstādi prezentēja Latvijas provokatīvākais fotogrāfs un mākslinieks Darren Kane. Stilīgais pasākums pulcēja prāvu pulciņu pašmāju hipsteru un mākslas draugu.

DELFI Izklaidei atklāja pats mākslinieks, viņš nekad neapstājoties pie sasniegtajām virsotnēm un vienmēr virzās uz priekšu. Tieši šī iemesla dēļ Darens nav aprobežojies ar bildēšanu, bet izmēģinājis sevi arī zīmēšanā. Gala rezultāts ir šī izstāde.

"No pirmā acu uzmetiena bildes izskatās kā bērnu skricelējumi, bet, kad ieskaties tuvāk, tu vari pamanīt kādu kopīgu ideju, zemtekstu vai slēpto mesidžu.

Bet ne visiem tas izdodas. Katrs redz šajās gleznās kaut ko savu, kas viņam tuvāks. To, ko viņš jūt vai grib just. Visi darbi ir unikāli arī tāpēc, ka, skatoties uz darbiem no dažādiem leņķiem, var pamanīt kaut ko pilnīgi citu. No katras malas bilde izskatās absolūti citāda," stāsta darbu autors.

Izstādes atklāšanu apmeklēja Latvijas leģendārais hiphoperis Ozols, kafejnīcas saimniece un bijusī Rīgas mēra kundze Jeļena Ušakova, kā arī prāvs pulciņš citu pašmāju mākslas mīļotāju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!