Foto: Vida Press

Pēc ilgas un rūpīgas atlases publiskotas 35 fotogrāfijas, ko no 173 444 attēliem izvēlējusies vadošā pasaules fotomākslas konkursa Sony World Photography Awards žūrija.

Sony World Photography Awards konkurss notiek jau kopš 2007. gada. Tā mērķis ir atrast un godināt labākās laikmetīgās fotogrāfijas pasaulē, un, starp citu, starp konkursa laureātiem savulaik bijis arī latviešu fotogrāfs Alnis Stakle.

Kā vēsta konkursa organizatori, šogad saņemts rekordliels fotogrāfiju skaits - gan profesionāli fotogrāfi, gan amatieri no 171 valsts iesūtījuši par 24% vairāk fotogrāfiju kā aizvadītajā gadā.

Žūrija, izvērtējot darbus, ņēmusi vērā ne tikai fotogrāfiju kvalitāti, bet arī to radošumu un oriģinalitāti - priekšroku dota tiem fotogrāfiem, kam izdevies pieredzes bagātos vērtētājus pārsteigt ar līdz šim neredzētiem sižetiem.

Konkursa organizatori ir gandarīti, ka šogad sacensībai pieteicies tik liels skaits fotomākslinieku, un viņi ir pārliecināti - 35 izvēlētie attēli atspoguļo mūsdienu fotogrāfijas tendences un ir uzskatāmi par labākajiem paraugiem.

"Šīs balvas galvenais mērķis ir novērtēt un cildināt talantīgākos māksliniekus, kuri darbojas fotoindustrijā. Tāpat izvēlētie 35 attēli atspoguļo ne tikai jau atzītu fotogrāfu prasmes, bet arī strauji augošo pilsonisko fotogrāfu armiju, kam piedalīšanās konkursā sniedz nebijušu pieredzi," skaidrojuši Pasaules Foto organizācijas pārstāvji.

Labākie darbi profesionāļu, jauniešu un citās kategorijās tiks paziņoti 23. aprīlī Londonā, un tos līdz pat 10. maijam būs iespēja aplūkot izstādē Somerseta namā, kā arī apkopotas un izdotas ikgadējā Sony World Photography Awards grāmatā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!