Foto: Vida Press
Īpaši oriģinālu attēlu sēriju radījis angļu fotogrāfs Džastins Kvinells – viņš pasauli iemūžinājis no visnotaļ neparasta skatu punkta, mutē ievietojot mazu kameriņu un no šī rakursa arī uzņemot svarīgus brīžus.

Pašdarinātā nelielā izmēra kamera kopā ar Džastinu ir ceļojusi pa visu pasauli, un ar to iemūžināts Svētā Marka laukums Venēcijā, Viktorijas ūdenskritums, Sidnejas operas nams un citas zināmas vietas.

Tāpat fotogrāfijās dokumentētas tādas ikdienas lietas kā bērnu pieaugšana, draugi un pat vizītes pie zobārsta.

Ikdienā 52 gadus vecais vīrietis no Bristoles ir pasniedzējs universitātē, bet ar fotografēšanu viņš aizrāvies jau pēdējos divdesmit gadus un gadu gaitā ļāvies dažādiem eksperimentiem.

Neparasto kameru bez lēcas un ar vienu mazu atvērumu gaismas piekļuvei (pinhole camera jeb adatas cauruma kamera) fotogrāfs radījis, jo tā esot daudz izturīgāka par citiem fotoaparātiem, kas ļāvis to izmantot ekstrēmākos apstākļos un dažādos eksperimentos. 

"Pēc pāris mēnešu lietošanas es to dažu iemeslu dēļ iebāzu mutē," atceras Kvinells, kuram tajā brīdī caur galvu izskrējusi visa trīs gadu laikā apgūtā fotogrāfijas teorija un piedzīvota apskaidrība - tā tapusi "mutiskā fotogrāfija".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!