Foto: Vida Press

Dažādu fotoapstrādes programmu izmantošana lielākajai daļai fotogrāfu ir ikdiena, bet daži no viņiem Photoshopu izmanto, lai uzņemtos kadrus padarītu acīmredzami dzīvē neiespējamus.

Šādu meistaru pulciņam pieskaitāms arī Šveicē dzīvojošais fotogrāfs Džons Vilhelms, kura pamatnodarbošanās ir IT speciālists, bet brīvajā laikā viņš nodarbojas ar bilžu apstrādi, radot unikālus un aizraujošus darbus.

Kā Vilhelms atklājis ārvalstu medijiem, aizraušanās ar fotografēšanu un attēlu burvību viņam sākusies jau agrā bērnībā, jo zēna tēvs hobija līmenī aizrāvies ar šo vizuālās mākslas veidu.

Lai gan Vilhelms uzaudzis kameru, objektīvu, fotogrāfijas attīstošo šķīdumu un vanniņu ielenkumā, kā arī daudz laika kopā ar tēvu pavadījis "tumšajā istabā", kur notiek bilžu attīstīšana, analogā fotogrāfija viņu nav aizrāvusi.

"Mana aizraušanās ar fotografēšanu pārtapa īstā priekā tad, kad es pirmo reizi rokās turēju digitālo kameru - tad sākās mans ceļojums caur kameras sistēmai, tehniskajām detaļām un iespējām," atceras mākslinieks.

Pirms trim gadiem viņš nolēmis spert soli tālāk un iepazinis Photoshop programmu - šo pavērsienu Vilhelms dēvē par labāko lietu, ko viņš jebkad ir izdarījis, un tagad neparasto kadru meistars, kurš paša uzņemtās fotogrāfijas un citus attēlus pārvērš nereālās fantāziju ainās, pats sevi dēvē par "fotoholiķi".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!