Foto: Privātais arhīvs
Ja ir kāds, kurš vēl nav informēts par to, ka Uzvaras parkā šobrīd rozā ziediem zied sakuras, viņš visdrīzāk nav sociālajos tīklos. Tos pēdējās nedēļas laikā pārņēmuši attēli ar rozā ziedu kupenām – visi steidz palepoties ar selfiju blakus kādam no ziedošajiem Japānas ķiršiem.

Uzvaras parks pēdējo dienu laikā kļuvis par visu Instagram censoņu pulcēšanās vietu – tur tiek vicināti pašiņmieti un uzņemti dārzkopības žurnālu cienīgi attēli ar pavasara vēstnesi fonā.

Sakuru burvībai pretī turēties nespēj arī pašmāju slavenības. Pie dāvanas, ko pirms četriem gadiem aprīlī Rīgai sagādāja Japānas vēstniecība, jau nopozējusi dziedātāja Samanta Tīna, stila eksperte Una Ulme, modelis Jaroslavs Barišņikovs, stilists Deniss Ševeļovs, dziedātāja Marte Grigale, modes māksliniece Indra Salceviča, un DELFI Izklaide eksperti prognozē, ka brīvdienās to noteikti izdarīs vēl kāda zvaigzne.

Tiem, kam nesanāk uztaisīt selfiju ar sakurām, vizmaz jāpazīmējas ar bildīti, kurā redzams ziedošais koks. Tā, piemēram, izdarījusi slavenā aktrise Agnese Zeltiņa, ar attēlu informējot fanus, ka "sakura zied", kā arī TV seja Ketija Šēnberga.

Zinātāji stāsta, ka bildes uzņemšana zem sakurām nemaz nav tik vienkāršs uzdevums. Jāprot atrast skaistāko kociņu, lai selfijs nenobālētu uz kolēģa bildītes fona, turklāt vēl jāizdomā attēla koncepcija – vai bildēts tiks tā, lai izskatās, ka sakura izaug no paša galvas vai arī tradicionālajā variantā "es smukās drēbītēs pozēju pie ziediem".

Turklāt brīvdienās un īpaši saulainās pievakarēs vietās, kur saules gaisma krīt selfijiem vislabvēlīgāk, mēdzot veidoties pat rindas.

🌸🌸🌸 #sakura #sakurabloom

A photo posted by Taiga Vèvere (@taigave) on May 4, 2016 at 9:25pm PDT

Māsas ir un paliek māsas!🙈💕

A photo posted by Sintija Zommere (@siintiijaa) on May 4, 2016 at 12:14pm PDT

pink world #sacuras#inRiga#Latvia#beautiful

A photo posted by Jana Proškina (@_janya_p) on May 4, 2016 at 10:54am PDT

Влюбилась в это дерево 😍🌸

A photo posted by Oksana F. (@fomenko_oksana) on May 4, 2016 at 10:09am PDT

🎄

A photo posted by Norberts (@norberts.millers) on May 4, 2016 at 5:21am PDT

🌸🌸🌸

A photo posted by Sindija (@sindija.skujina) on May 3, 2016 at 10:21am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!