Foto: Vida Press
18 gadus vecais Olivers Helovels no Somersetas Anglijā ir fotogrāfs ar Dauna sindromu, un viņa fotogrāfijas piesaista cilvēku uzmanību, jo ir redzams, ka Olivers pasauli redz pavisam savādāk.

Olivera māte Vendija skaidro, ka īpaša uzmanības pievēršana detaļām ir tas faktors, kas šīs fotogrāfijas padara tik neparastas.

"Viņam patīk fotografēt dažādas lietas, taču nekad nevar zināt, kas viņam šķitīs uzmanības vērts - piemēram, dzeltena lapa uz brūnas zemes, krānā pilošs ūdens, kas atstaro gaismu, vai tamlīdzīgi.

Dažreiz viņš fotografē visu pēc kārtas, bet citreiz ļoti ilgi izvēlas objektu un atrod tādu aspektu, kāds citiem cilvēkiem pat prātā neienāktu un viņi tam vienkārši paietu garām," britu mediji citē Olivera mātes vārdus.

Olivera fotogrāfijas izpelnījušās atzinību no daudziem cilvēkiem visā pasaulē, un jaunā puiša darbībai viņa Facebook profilā seko līdzi vairāk nekā 54 000 cilvēku.

Lielākoties Oliveram patīk fotografēt dabu, jo sevišķi putnus, un lauku ainavas, ko viņš bauda, kopā ar ģimeni ceļojot pa Angliju, Skotiju un Velsu.

Aizraušanās ar fotogrāfiju aizsākās pirms deviņiem gadiem, kad Olivera dzīvē ienāca patēvs Maiks O'Kerols - profesionāls fotogrāfs, kurš puisi varēja apmācīt šajā arodā un atrast viņam piemērotākās fotokameras.

"Ar Maika mīlestību, pacietību un mērķtiecīgu apmācību Olivers spēja apgūt fotografēšanas mākslu un izkopt pats savu unikālu stilu," medijiem stāstījusi puiša māte Vendija.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!