Foto: Publicitātes foto
Latvijas fotogrāfei Jūlijai Dmitrijenko izdevies radīt unikālu foto sēriju, kurā dabas varenība lieliski savienojusies ar sievietes jutekliskumu un trauslumu – viņa fotogrāfijas uzņēmusi vētras laikā.

Šobrīd Jūlija, kura ar fotografēšanu nodarbojas jau vairāk nekā desmit gadus, strādā pie projekta ar modeli un stilistu no Maskavas Džūliju Vangu.

To, kas radies abu radošo sieviešu sadarbības rezultātā, varēs ieraudzīt tikai ziemā, bet ar dažiem nejauši tapušiem kadriem Jūlija, ar kuras daiļradi vairāk var iepazīties mākslinieces Facebook lapā, nolēmusi padalīties jau tagad.

Otrdien, 12. augustā, Jūlija un Džūlija bija devušās uz Mangaļsalas molu, lai fotografētos, un, jau tuvojoties galamērķim, viņas sapratušas, ka laika darbam būs maz - strauji tuvojies negaiss, kas pēdējo dienu laikā kļuvusi par pastāvīgu dabas parādību Rīgā.

"Mēs plānojām aiziet līdz pašai bākai un fotografēt pie tās, bet, kad novietojām automašīnu un skrējām, sapratām, ka nepaspēsim," stāsta Jūlija.

"Cilvēki, kuri tur bija devušies pastaigāties, nervozi skrēja atpakaļ uz savām automašīnām, bet es ar visu tehniku un Džūlija ar grimu un vieglā šifona kleitā palikām haosa vidū," atceras fotogrāfe.

Fotosesija bijusi īsa - abām māksliniecēm bijušas vien piecas minūtes, jo pēc tam vējš kļuvis tik spēcīgs, ka atrasties tik tuvu jūrai varēja kļūt bīstami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!