Foto: AP/Scanpix
Priecīgu notikumu piedzīvojuši visi geju, lesbiešu, biseksuāļu un transpersonu tiesību aizstāvji – slavenajā Tiso kundzes vaska figūru muzejā pirmo reizi tā pastāvēšanas vēsturē izstādīts manekens, kurā iemūžināts transvestīts.

Aizvadītās nedēļas izskaņā Sanfrancisko norisinājās vēsturiska ceremonija, kurā publiskai apskatei tika izlikta vaska figūra, kas izveidota pēc amerikāņu aktrises un televīzijas personības Lavernas Koksas (attēlā) līdzības.

31 gadu vecā Laverna, kura plašāk pazīstama kā seriāla Orange Is The New Black aktrise, savulaik bija vīrietis, taču pusaudžu gados viņa saprata, ka vēlas būt sieviete. Jāatzīmē, ka lēmums mainīt dzimumu viņas dzīvi ievirzījis labvēlīgā gultnē, jo pēdējos gados Koksas karjera uzņēmusi galvu reibinošus apgriezienus.

Laverna ir ne tikai veiksmīga aktrise, atpazīstama televīzijas raidījumu vadītāja, producente un advokāte, bet arī geju un lesbiešu tiesību aizstāve, un viņas dzīvesstāsts iedvesmojis daudzus netradicionāli orientētus cilvēkus.

Visbeidzot viņa pagodināta arī ar vaska figūru Tiso kundzes muzejā, un Laverna ir pats pirmais transvestīts vēsturē, kura līdzinieks izstādīts kādā no muzeju ķēdes galerijām, kurās jau gozējas daudzu pasaules šovbiznesa spīdekļu vaska dubultnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!