Foto: Mariana Godoy Fotografia

Augustā pasaules mediju uzmanību iekarojis brazīliešu fotogrāfes Marianas Godojas fotoprojekts, kurā viņa iemūžinājusi piecas resnas sievietes – apalītes pozējušas apakšveļā un kailas, lai parādītu, ka arī sievietes ar lieko svaru ir skaistas.

Fotoprojekta nosaukums ir Empoderarte Me, kas nozīmē Dod man iespēju, un, kā ārvalstu medijiem skaidrojusi fotogrāfe, tā mērķis ir mazināt vārda "resns" negatīvo nozīmi, kādu tas ieguvis lielākajā daļā sabiedrības.

Modeles pozējušas gan apakšveļā, gan kailas un izrādījušas ne tikai savus brangos labumus, bet arī izrotājušas ķermeņus ar dažādiem saukļiem, kas aicina cilvēkiem ar sapratni izturēties pret tukliem cilvēkiem un atbrīvoties no "resnumfobijas".

"Resna sieviete ir tik seksīga un skaista. Es vēlos, lai cilvēki redz, ka vārds "resns" nav apvainojums, bet gan kompliments. Būt rensai un mīlēt savu ķermeni ir brīnišķīgi," izdevumam The Huffington Post atzinusi projekta autore.

Viņa intervijās norādījusi, ka dzīve kā resnai sievietei ir nebeidzama cīņa ar apkārtējo aizspriedumiem un nosodījumiem. "Tā ir cīņa, kuru es patiesi vēlos uzvarēt," apņēmības pilna ir fotogrāfe.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!