No nākamās nedēļas sākumā kāda bijušā veikala telpās tiks atklāta neparasta izstāde – tur savus darbus, kuros netrūkst ne seksualitātes, ne atsauču uz mūsdienās aktuālām problēmām, izstādīs jaunās paaudzes mākslinieks Artūrs Bērziņš.

Par jaunā mākslinieka izstādes Aizmirsto sapņu bode vietu izvēlētas kādas pamesta veikala telpas Ģertrūdes un Valmieras ielas stūrī, un tā būs apskatāma no 11. līdz 21. jūnijam.

Arī pati ekspozīcija būs iekārtota kā veikaliņš - pirmajā telpā mākslas mīļotāji varēs aplūkot dažādas preces un produktus, kuri apdrukāti ar Bērziņa mākslas darbiem, bet otrajā zālē varēs aplūkot tradicionāli gar sienām izkārtos digitālos fotogleznojumus.

"Ieejot iekšā, tu nemanot samulsti: visas preces ir neparastas, zīmoli ir nepazīstami, un paši noformējumi un attēli uz iepakojumiem liek matiem sakustēties - turklāt nevis aiz šausmām, bet aiz ambivalentām emocijām un nesaprašanas: kā īsti reaģēt?

Visi attēli, konceptuāli atbilstoši katras preces saturam, ir balstīti uz daudznozīmību. Katram darbam, katrai iepakojuma ilustrācijai zem kopējā koncepta un estētiskās dimensijas ir arī savs patstāvīgs stāsta izvērsums. Tu esi iekāpis robežzonā," potenciālos viesus savas personālizstādes apmeklējumam sagatavo Bērziņš.

"Šī bode ir kontraverss milzīgiem supermārketiem, kuros viss ir sistematizēts kā rūpnīcu paviljonos, kuros tirgo vienu un to pašu standartizēto produkciju un nosmacē pārējos mazos uzņēmumus, kuros saimnieki bija ielikuši savu dvēseli, savu redzējumu un noskaņu," izvēli iekārtot izstādi kā veikalu pamato mākslinieks.

Ar savu izstādi viņš vēlas atgādināt cilvēkiem par mazo veikaliņu rēgiem pilsētas nomalē, kas uzdveš omulīgu nostalģiju pēc tālajiem deviņdesmitajiem - pasauli, ko jaunākā paaudze, iespējams, pat neatpazīst.

Aizmirsto sapņu bode ir "huligāniski izsmalcinātā" mākslinieka ceturtā izstāde, kas vienlaicīgi ir arī viņa maģistra darbs - jaunais mākslinieks šogad beigs studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā.

Nesen Artūra Bērziņa vārds plašāk izskanēja sakarā ar šova Pelnrušķīte uzvarētāju Kristīni Teilāni - mākslinieks šova uzvarētāju bija aicinājis piedalīties oriģinālā mākslas projektā, kurā "pelnrušķīte" atspoguļota sabiedrībai neierastos tēlos.

Galerijā: neliels ieskats izstādes Aizmirsto sapņu bode darbos, kā arī agrāk tapušajā Bērziņa daiļradē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!