Foto: Privātais arhīvs

Simpātiskā Ieva Kokoreviča (attēlā ar savu mākslu), kuru Latvija savulaik iepazina kā skaistuma konkursu laureāti un šovu Zvaigžņu lietus un Sapņu līgava dalībnieci, piepildījusi vienu no saviem sapņiem un kļuvusi par veiksmīgu un pieprasītu gleznotāju.

"Uz pirmo gleznošanas nodarbību pie pasniedzējas Ilzes Neilandes aizgāju pirms divarpus gadiem, lai pamēģinātu uzgleznot mammai dzimšanas dienā magones. Tā sākās šis skaistais un negaidītais stāsts.

Kopš tās pirmās reizes es ar lielu nepacietību gaidu katru brīdi, kad atkal varēšu paņemt rokās otas un sajust terpentīna un eļļas krāsu smaržu, ko nevar salīdzināt ne ar ko citu pasaulē. Gleznojot laiks vienkārši aizlido nemanot. Tā patiesi ir labākā meditācija, kāda vien var būt, vismaz man," par savu jauno aizraušanos DELFI Izklaidei stāsta Ieva.

Ievas specialitāte ir dabas ainavu gleznošana, kas viņai izdodas patiešām izcili.  "Man ļoti patīk būt dabā, domāju, ka nekas skaistāks par dabu nemaz nevar būt. Saulrieta debesis, migla, atspulgs ezerā starp ūdensrozēm. Un novietojot šādu gleznu mājās, daļa dabas miera tai atnāk līdzi," par dabas skaistumu jūsmo jaunā māksliniece.

Viņa gan atzīst, ka katram jaunajam gleznotājam esot jāiziet cauri šim ainavu periodam. Mācību nolūkos Ieva rada arī variācijas par slavenu mākslinieku darbiem, ir tapuši arī vairāki akti, pēc kuriem esot īpašs pieprasījums. Ieva ir pateicīga savai pasniedzējai par skološanu - viņa spriež, ka Neilande varētu jebkuru atvērt gleznošanai. Pati Ieva šobrīd plāno uzsākt mācīties zīmēt - pagaidām viss otrādi sanācis.

Jaunā māksliniece jau piedzīvojusi arī savu pirmo personālizstādi un jau saņem jautājumus par to, kad būs nākamā, tāpēc talantīgajai meitenei nav laika atpūtai - intensīvi jārada jauni darbi. Nesen radīta arī mājas lapa www.kokorevicaieva.com, kurā interesenti var apskatīt gleznas un sazināties ar Ievu, lai iegādātos kādu no tām vai izdarītu pasūtījumu. Un pircēju netūkstot.

"Pateicoties lielajai interesei un cilvēku atsaucībai, gleznošana manā dzīvē aizņem arvien vairāk laika. Nu jau to pat ir grūti apvienot ar pamatdarbu. Ar vairākām gleznām ir bijis pat tā, ka nepilnas stundas laikā pēc to publicēšanas ir jau vairāki pircēji.

Esmu gleznojusi arī kopiju pati savam darbam, jo kāds pasūtītājs tik ļoti vēlējās jau nopirktu gleznu. Gleznoju arī pēc pasūtījuma. Taču jārēķinās, ka vidēji kādi divi mēneši būs jāpagaida. Esmu ļoti pateicīga, ka maniem darbiem ir tāda atsaucība un es spēju ar tiem uzrunāt. Šobrīd veidoju arī interneta vietni, lai darbus vieglāk varētu palaist arī ārpus Latvijas robežām," ieceres atklāj bijusī skaistuma karaliene.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!