Foto: Vida Press
Vairākkārt pierādījies, ka viens no iedarbīgākajiem veidiem, kā sievietei pievērst sev uzmanību, ir gozēties bez drēbēm publiskā pasākumā. Savus kailos ieročus talkā likusi arī 27 gadus vecā ukraiņu māksliniece Marija Kulikovska (attēlā), kura ar pliku dupsi un krūtīm ieradusies īpaši kulturālā burziņā.

Londonas Saatchi galerijā šonedēļ norisinājusies izstādes, kurā apskatāmi britu un ukraiņu mākslinieku darbi, atklāšana. Par pasākuma apspriestāko viešņu kļuvusi Kulikovska - viņa ieradusies pavisam plikiņa un plosījusies kā negudra.

Kā vēsta britu mediji, kailā Kulikovska pasākumā ieradusies bruņojusies ar āmuru un uzbrukusi skulptūrai, ko pati izveidojusi izstādei. Sieviete plosījusies kā negudra - dauzījusi, šķaidījusi un sodījusi savu darinājumu.

Vēl jo krāšņāku viņas priekšnesumu darījis fakts, ka Kulikovska māžojusies pavisam plika. Matus sieviete bija paslēpusi zem rozā parūkas, savukārt acis - zem melnām brillēm. Kad mākslinieces plosīšanās pierimusi, viņa skulptūrai uz galvas uzmaukusi maisiņu, un ar to arī šovs beidzies.

Kā britu medijiem pastāstījusi Kulikovska, šī performance bijis kā protests un nosodījums prokrievisko separātistu aktivitātēm Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!