Internetā lielu popularitāti iemantojis kāds video fragments, kurā redzams, kā pasaulē senākajā mākslas izstādē Art Cologne Vācijā Lieldienu priekšvakarā šveiciešu māksliniece Milo Moire "dzemdē" savus mākslas darbus.

Kā redzams video, kailā māksliniece no vagīnas spiež ārā olas ar krāsu, kas krīt uz audekla un veido jaunu mākslas darbu. Savu performanci viņa nosaukusi PlopEgg un tūkstošiem paviljona apmeklētāju acu priekšā "dzemdējusi" gleznu.

Moire savu stilu raksturo kā "universālo simbolismu" un šādā veidā cenšas paplašināt mākslas robežas, kā arī izdzīvot savu mākslu ar ķermeni un dvēseli.

"Performances laikā esmu pilnīgi mierīga, sakoncentrējusies un savaldījusies. Manī ir milzīgs spēks, jo par savu daiļradi man nav ne mazāko šaubu," komentē māksliniece.

Mākslas eksperti Moiri salīdzina ar Marinu Abramoviču, lai gan serbietei vairāk patīk eksperimentēt ar svešiem ķermeņiem. Pati Moire par savu lielāko iedvesmotāju sauc Edvardu Munku.

Šveicē dzimušajai māksliniecei ir spāņu un slovāku izcelsme, bet tagad viņa dzīvo un strādā Diseldorfā. Savus darbus viņa uzskata par dramatisma un psiholoģiska pārpilniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!