Foto: Mango

Slavenās Mildiņas Nabiņas atveidotājs aktieris Jānis Jarāns (attēlā) noliedz medijos izskanējušas baumas par to, ka Imanta – Babīte 25 gadu jubilejas turneja būtu izgāzusies, un atklāj, ka ir gatavs atkal atgriezties televīzijā, lai glābtu humoru šovu lauciņu Latvijā.

Baumas par koncertturnejas izgāšanos izskanēja pēc paziņojuma, ka pārāk mazas apmeklētāju intereses dēļ atcelts koncertšovs Imanta - Babīte Talsos.

"Koncerts Talsos nav atcelts - tas ir pārcelts uz oktobri, jo tajā pašā vakarā, kad bija paredzēts šovs, paralēli notiek vairāki citi lieli pasākumi, un cilvēkiem jau nav iespējas vienlaicīgi būt visos," izklaides portālam Mango reālo situāciju skaidro Jarāns. Viņš atklāj, ka baumām par jubilejas tūres izgāšanos nav pilnīgi nekāda pamata.

"Tās ir muļķības - mūsu koncerti ir pārpildīti! Mēs nekad neesam beiguši koncertēt, par ko daudzi brīnās. Jubilejas šovā ar mums kopā uzstājas Nikolajs Puzikovs, Baltie lāči un šova Dejo nost! uzvarētājs dejotājs Deniss Tumakovs, un par apmeklējumu mums patiešām nav ko satraukties.

Talsos atceltais koncerts ir īpašs gadījums, jo parasti Imanta - Babītešovi mazās publikas atsaucības dēļ nav tikuši atcelti. "Ja publikavairs nenāktu, tad gan būtu dimbā! Jo koncertu nav izdevīgi sniegt, jauz skatuves ir vairāk cilvēku, nekā zālē," optimālo šova apmeklētājuskaitu raksturo Jarāns.

Cilvēki, kas nāk uz Imanta - Babīte koncertšoviem, zina, ko saņems pretī. Mildiņa un Skaidrīte tagad kļuvušas par simtlatniecēm, nu jau astoņdesmitlatniecēm - mēs joprojām apspēlējam valsts aktualitātes. Skatītājiem patīk; redzu, kā kundzītes skatītājos iebaksta viena otrai - tas ir par tevi!" stāsta populārais aktieris.

Mildiņas Nabiņas, Skaidrītes Krāniņas un pārējās kompānijas popularitāti viņš skaidro arī ar to, ka Latvijā ļoti trūkst labu humora šovu.

"Humora šovu lauciņš Latvijā ir tukšs - esam tikai mēs, Fredis un žurka Kornēlija. Šajā jomā darboties patiesībā ir pat ļoti grūti - nedrīkst vienkārši ķēmoties, ar skatītāju ir jāstrādā," žanra specifiku skaidro profesionālis.

Jarāns uzskata, ka arī televīzijā mums vajadzētu kādu labu humora šovu, bet diemžēl visa pamatā ir naudas līdzekļi. Viņš pats paralēli Imantai - Babītei darbojas vēl citos projektos, tostarp spēlē izrādē Kailie brieži, kuras krievu variantu jau iemīlējuši arī kaimiņi Lietuvā un Igaunijā.

"Latviešu problēma ir tā, ka katrs latvietis zina, kādam jābūt humoram. Un tā viņš arī veido humora šovu televīzijā, jokojot par to, kas tikai viņam pašam un varbūt vēl operatoram liekas smieklīgi. Loģiski, ka tāds šovs pēc laika nomirst dabīgā nāvē," spriež Jarāns. Viņš pats būtu gatavs atgriezties televīzijā ar humora šovu, ja kāds to piedāvātu.

"Ideju man ir daudz, bet diemžēl nav piedāvājuma. Visiem jau šķiet, ka Jānis Jarāns un Dainis Porgants - tie taču jau veci, labāk paņems kādu jauno! Un tad rodas kārtējais humora šovs, kas ātri vien nomirst. Pieredze laikam nevienam nav vajadzīga," brīnās aktieris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!