Foto: Vida Press/Publicitātes foto
Atskatoties uz aizvadīto gadu Latvijas kinoteātros, ir apkopotas 15 skatītākās un 15 ienesīgākās filmas Latvijā, un saraksta līdera pozīcijās 2016. gadā bijušas multiplikācijas filmas.

Abos SIA "Forum Cinemas" filmu izplatīšanas nodaļas sastādītajos sarakstos, kas aptver datus no visiem Latvijas kinoteātriem, pirmajā vietā ir studijas "Illumination" animācijas filma "Mīluļu slepenā dzīve" ("Secret Life of Pets").

Aizvadītajā gadā animācijas žanrs Latvijā ir bijis ļoti iecienīts – par to liecina arī topu otrā un trešā vieta, kur ierindojušās filmas "Ledus laikmets: Lielā sadursme" ("Ice Age: Collison Course") un "Zootropole" ("Zootopia").

2016. gadā skatītāko filmu topā ir arī divas latviešu filmas – Viestura Kairiša drāma "Melānijas hronikas" un Andreja Ēķa komēdija "Svingeri". Jāpiezīmē, ka "Svingeri" uz ekrāniem visā Latvijā iznāca pašā gada nogalē un trīs nedēļu izrādīšanas laikā iekļuvusi gan skatītāko filmu, gan ienesīgāko filmu topā.

14 no gada populārākajām filmām iekļuvušas arī ienesīgāko kinodarbu topā. Izņēmums ir multiplikācijas filma "Kung Fu Panda 3", kura ieņem populārāko filmu topa pēdējo vietu, bet starp pelnošākajām filmām nav. Turpretim filmai "Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma" ("Batman v Superman: Dawn of Justice") izdevies iekļūt 13. vietā pelnošāko filmu topā, bet starp 15 skatītāju apmeklētākajām filmām tā nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!