Foto: AP/Scanpix
Aizvadītajā nedēļas nogalē uz lielajiem ekrāniem nonāca ilgi gaidītā supervaroņu filma "Wonder Woman" ("Brīnumsieviete"), un līdz ar filmas panākumiem par Holivudas superzvaigzni kļuvusi galvenās lomas atveidotāja – Izraēlā dzimusī Gela Gado.

Gelu vērīgāki kino skatītāji jau bija pamanījuši vairākās filmu sērijas "Ātrs un bez žēlastības" daļās, bet par pērnā gada neveiksmīgā supervaroņu gabala "Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma" veiksmīgākajām ainām kļuva tieši kadri ar Gelu, kad pasaule viņu arī pirmo reizi ieraudzīja Brīnumsievietes tēlā.

Svaigi uz ekrāniem nonākušais stāsts par amazoņu princesi Diānu aši kļuvis par kases grāvēju, uzstādot jaunus ieņēmumu rekordus – tā atzīta par pelnošāko filmu, ko veidojusi sieviete – un izpelnoties atzinīgas atsauksmes gan no skatītājiem, gan kritiķiem, un tas ebreju izcelsmes daiļavu padarījis par šī brīža aktuālāko zvaigzni Holivudā.

32 gadus vecās aktrises pagātne ir gana interesanta – dzimtajā Izraēlā viņa ne tikai savulaik kronēta par valsts skaistāko meiteni un izmēģinājusi spēkus kā modele, bet arī dienējusi drošības spēkos.

Divus gadus obligātajā dienestā viņa pavadījusi kā cīņu un mākslas vingrošanas trenere, un vēlāk intervijās viņa atzinusi, ka šis laiks viņai iemācījis disciplīnu un cīņu. Gela arī nav slēpusi – tieši militārā pieredze palīdzējusi viņai tikt pie lomas "Ātrs un bez žēlastības" filmās.

Pateicoties savam modeles portfolio, pievilcīgā meitene uzaicināta uz atlasi Bonda meitenes lomai filmā "Quantum of Solace" ("Mierinājuma kvants"), un, lai gan viņu izkonkurēja ukraiņu skaistule Olga Kuriļenko, tas Gelai bijis mudinājums apsvērt aktrises karjeru.

Intervijās Gela daudzkārt lepojusies ar savu izcelsmi, bet pirms pieciem gadiem izdevums "Shalom Life" ierindojis viņu piektajā vietā "50 talantīgāko, inteliģentāko, jautrāko un apburošāko ebreju sieviešu pasaulē" sarakstā.

Tiem, kurus apbūrusi Brīnumsievietes daile un fiziskā sagatavotība, gan pārlieku sacerēties nevajadzētu – Gela ir precējusies ar nekustamo īpašumu jomas darboni Jaronu Varsano un kopā ar vīru audzina divas meitiņas. Jaunākā no viņām pasaulē nāca šī gada martā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!