Foto: Vida Press

Starp šīs vasaras interesantākajiem kino notikumiem noteikti jāmin režisora Džeimsa Kamerona filmas "Terminator 2: Judgment Day" ("Terminators 2: Pastarā diena") atgriešanās uz lielajiem ekrāniem 3D versijā, un, lai gan kopš filmas pirmizrādes pagājuši 26 gadi, tās varoņi daudziem vēl aizvien ir spilgtā atmiņā

Par to, kā attīstījusies filmas galvenās zvaigznes Arnolda Švarcenegera dzīve un karjera, rakstīts daudz, bet nepelnīti aizmirsta ir Sāras Konoras lomas atveidotāja Linda Hamiltone.

Viņa piedalījās pirmajās divās "Terminatora" daļās, un Sāra kļuva par viņas spilgtāko un zināmāko lomu, kas aktrisi padarīja par īstu zvaigzni.

Kritiķu un skatītāju simpātijas savulaik izpelnījās arī viņas darbs seriālā "Beauty and the Beast" ("Skaistule un briesmonis") – tajā viņa filmējās trīs sezonas (no 1987. līdz 1989. gadam) un saņēma "Emmy" un "Zelta globusa" nominācijas.

1990. gadā žurnāls "People" Hamiltoni atzina par vienu no 50 skaistākajiem cilvēkiem pasaulē.

Tālākā karjera Hamiltonei neizvērtās pārlieku veiksmīga – viņas kontā ir nelielas lomas kino un televīzijas projektos, tomēr vēl jāizceļ aktrises darbs 1995. gada TV filmā "A Mother's Prayer", kas arī tika novērtēts ar "Zelta globusa" nomināciju.

Pēdējos pāris gados aktrise, kura pērn atzīmēja 60. dzimšanas dienu, no ekrāniem pazudusi pavisam.

1991. gadā, kad uz ekrāniem nonāca "Terminatora" otrā daļa, Hamiltone uzsāka attiecības ar filmas režisoru Džeimsu Kameronu. Abi apprecējās 1997. gadā, un tā kļuva par Lindas trešo un vismaz pagaidām pēdējo laulību. Pēc diviem gadiem abi izšķīrās.

Hamiltone ir divu bērnu māte. Dēls Daltons pasaulē nāca viņas otrajā laulībā ar Brūsu Abotu, kurš sievieti gaidību laikā pameta. Meita Džozefīne piedzima aktrises savienībā ar slaveno režisoru. Šo laulību pati Linda gan vēlāk raksturojusi kā "šausmīgu visos līmeņos".

2005. gadā, piedaloties Lerija Kinga šovā aktrise atzina – viņa cieš no bipolārajiem traucējumiem un tas arī sagrāvis attiecības ar dēla tēvu Brūsu, jo viņa bijusi vardarbīga pret vīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!