Foto: Kadrs no video
Plašas diskusijas radījis britu televīzijas filmu sērijas "Urban Myths" reklāmas video – tajā redzams aktieris Džozefs Fainss, kurš iejuties dziedātāja Maikla Džeksona lomā, bet popmūzikas karaļa portretējums nav paticis nedz viņa faniem, nedz ģimenei.

Pēc video publicēšanas 2009. gadā mūžībā aizgājušā dziedātāja fani metušies kritizēt to, kā Fainss iejuties viņu elka tēlā – aktiera izskats vērtēts kā neatbilstošs un pat dziedātāja piemiņu zaimojošs.

Kā vēsta izdevums "The Telegraph", dziedātāja 18 gadus vecā meita Parisa atzinusi, ka jūtas ļoti aizskarta par video redzēto. Gan tēva, gan krustmātes – leģendārās aktrises Elizabetes Teilores – izskats filmā licis viņai "gribēt vemt".

"Kur ir cieņa? Viņi strādāja caur asinīm, sviedriem un asarām gadu desmitiem, lai atstātu tik dziļu un ievērojamu mantojumu," sociālajos tīklos televīzijas projektā redzēto asi kritizējusi Parisa.

Arī dziedātāja fani steiguši paust sašutumu, un pat izplatīta petīcija, kurā uzticīgākie Maikla Džeksona talanta mīļotāji aicināti boikotēt televīzijas filmu, kuras viena daļa, kā vēsta tās veidotāji, atspoguļos Džeksona, Teilores un Marlona Brando ceļojumu ar auto no Ņujorkas uz Losandželosu pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!