Foto: DELFI

Šopavasar sākta režisora Māra Martinsona komēdijas "Jaunā gada taksometrs" uzņemšana, un galveno lomu tajā spēlē Latvijā populārais mūziķis Lauris Reiniks. Viņš spēlfilmā atveido taksometra vadītāju Andreju.

Pirmie filmas kadri tika uzņemti aizvadītajā nedēļā. Savukārt otrdienas, 27. marta, vakarā mediju pārstāvji un preses fotogrāfi tika aicināti uz Kalnciema kvartālu, kur tika filmētas Jaungada sagaidīšanas epizodes.

Kā vēsta filmas veidotāji, komēdijas pamatā ir stāsts par notikumiem, kas risinās Vecgada vakarā, kad cilvēkiem steidzīgi jānokļūst visdažādākajās Rīgas vietās uz svinībām. Galvenais varonis – Reinika atveidotais taksometra vadītājs Andrejs – neatsaka palīdzību nevienam un nakts gaitā top par liecinieku neparastām situācijām, brīžiem no vienkārša šoferīša kļūstot arī par draugu un izpalīgu.

Komēdijā galvenā lomā uzticēta jau iepriekš minētajam Reinikam, bet kopā ar viņu tajā piedalās arī virkne labi zināmu aktieru – Zane Dombrovska, Andris Bulis, Ieva Florence, Gustavs Ķibilds, Ģirts Ķesteris, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča un vēl daudzi citi.

Komēdijas veidotāji ir starptautiski atzītais režisors Māris Martinsons un producente Linda Krūkle (filmas "Amaya", "Romeo n' Džuljeta", "Maģiskais kimono" un citas). Filmas operators – Jānis Jurkovskis.

Filma Latvijas kinoteātros gaidāma šī gada decembra sākumā, vēsta tās veidotāji. Piedāvājam nelielu ieskatu komēdijas uzņemšanas aizkulisēs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!