Foto: Publicitātes foto
Priecējot visus romantiska kino mīļotājus, uz lielajiem ekrāniem Valentīna dienas priekšnojautās iznākusi pikantā grāvēja "Fifty Shades of Grey" ("Greja piecdesmit nokrāsas") noslēdzošā daļa – "Fifty Shades Freed" ("Brīvība piecdesmit nokrāsās"), un arī Rīgā šī filma sagaidīta ar vērienu.

Trešdienas, 7. februāra, vakarā kinoteātrī "Citadele" norisinājās filmas Latvijas pirmizrāde, kuras viesi tika priecēti ar dažādiem romantiskiem pārsteigumiem.

Populārās triloģijas noslēdzošā daļa atklāj abu galveno varoņu piedzīvojumus pēc kāzām. Viņi dodas izbaudīt medusmēnesi, bet nenojauš, ka dzīvē briest tumši notikumi – sens Anastasijas ienaidnieks kaldina atriebības plānu, un arī Kristjena pagātnes rēgi atgādinās par sevi.

Filmu sērija, kuras pamatā ir E. L. Džeimsas erotiskie bestselleri, aizsākās 2015. gada februārī, kad uz ekrāniem iznāca pirmā filma "Greja piecdesmit nokrāsas" ("Fifty Shades of Grey"), kas Latvijas kino izrādīšanas vēsturē uzstādījusi vairākus rekordus.

2017. gada februārī sekoja filmas turpinājums "Tumsa piecdesmit nokrāsās" ("Fifty Shades Darker"), un filma pārliecinoši ierindojās aizvadītā gada Latvijas skatītāko un ienesīgāko filmu top 10.

Latvijā pirmās divas filmas noskatījušies vairāk nekā 145 650 skatītāju, un filmu kopējie kases ieņēmumi pārsniedz 795 000 eiro.

Pasaulē abu filmu kopējie kases ieņēmumi pārsniedz 950 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!