Maija vidū uz lielajiem ekrāniem nonāca britu režisora Gaja Ričija jaunākais veikums – filma "King Arthur: Legend of the Sword" ("Karalis Arturs. Leģenda par zobenu"), un daudzu gaidītais darbs kļuvis par vienu no lielākajām pēdējo gadu kino neveiksmēm.

Gaidot filmu, šķita, ka Ričijs ar to izvilks laimīgo lozi. Sena leģenda, smukulītis Džūda Lovs, kurš nesen līdz ar seriālu "Young Pope" ("Jaunais pāvests") piedzīvoja jaunu popularitātes vilni, ne mazāk pievilcīgais jaunais talants Čārlijs Hanams un pat futbola zvaigzne Deivids Bekhems – lielumi, kam teorētiski vajadzētu nodrošināt panākumus, šoreiz pievīla.

Britu prese steidz vēstīt, ka filma, kuras veidošana izmaksājusi vien 175 miljonus ASV dolārus (neskaitot publicitātes un citus izdevumus), studijai "Warner Bros." radīs aptuveni 150 miljonu lielus zaudējumus, un tik liela neveiksme Holivudā pēdējos gados nav bieži piedzīvota.

Filma gan ir pietiekami aizraujoša un jautra un, salīdzinot ar Gaja Ričija iepriekšējo veikumu "The Man from U.N.C.L.E."("Vīrs no U.N.C.L.E."), daudz vairāk ļauj nolasīt režisora huligānisko rokrakstu, bet, kamēr vairums filmu redzējušo "parasto mirstīgo" par izklaidējošo ļembastu uz ekrāna priecājas, kritiķi pret to izturas pat ļoti atturīgi.

Līdz ar kritiķu vēsajām atsauksmēm un skatītāju vienaldzību, visticamāk, pielikts punkts arī plāniem par filmas turpinājumiem – bija iecerēts, ka "Karaļa Artura" sāgā taps vairākas daļas, kurās tiks radīta supervaroņu filmām raksturīgā sava pasaule, bet pēc "Leģendas par zobenu" izrādīšanas pirmās nedēļas uzvirmoja runas, ka turpinājumu nebūs.

Vētījot filmas izgāšanos, tiek minēti daudzi faktori – filmā esot par maz lielo kino zvaigžņu, leģenda par karali Arturu nespēj ieinteresēt starptautisku auditoriju, tā iznākusi nepareizā laikā, jo šobrīd līdzīga stila filmu cienītāju uzmanību nozadzis "Guardians of the Galaxy" ("Galaktikas sargu") turpinājums, un citi.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!