Foto: Vida Press

Merila Strīpa pamatoti tiek uzskatīta par vienu no dižākajām mūsdienu Holivudas aktrisēm, bet viņas jaunākā biogrāfija atklāj, kas aktrisei bijis jāpārdzīvo, filmējoties kinolentē Kramer vs. Kramer (Krāmers pret Krāmeri).

Kā, atsaucoties uz Maikla Šulmana grāmatu Her Again: Becoming Meryl Streep, vēsta žurnāls Vanity Fair, Strīpas ekrāna partneris filmā Dastins Hofmans licis lietā visai skarbas metodes, lai panāktu vēlamo rezultātu – viņš jau otrajā filmēšanās dienā iepļaukājis Strīpu, kā arī izsmējis.

Septiņdesmito gadu beigās, kad tapa filma, Strīpa bija nesen zaudējusi savu mīļoto vīrieti, aktieri Džonu Kadzali, kurš mira no vēža, un Hofmans nepazina žēlastību.

Lai emocionāli iespaidotu ekrāna partneri un panāktu pārliecinošāku aktierspēli, viņš izmantojis baisu metodi – kad Hofmans vēlējies panākt vēlamo efektu, viņš Strīpai ausī čukstējis zaudētā vīra vārdu, kā arī citādi provocējis.

Tolaik pats Hofmans piedzīvojis krīzi privātajā dzīvē – viņa pirmā laulība pēc 10 gadu kopdzīves bija uz izjukšanas robežas un oficiāla šķiršanās bija tikai laika jautājums. Situāciju neuzlaboja filmas sižets, kas arī vēsta par laulāta pāra šķiršanos un šajā procesā iesaistīto pārdzīvojumiem.

Biogrāfijā, kas veikalu plauktos nonāks aprīlī, teikts, ka Hofmans vairs nav spējis atšķirt realitāti no fikcijas – viņš Strīpā redzējis sievieti, kas viņa dzīvi padarījusi par elli. Tāpat no aktiera dusmām nav izsprucis Džastins Henrijs, septiņus gadus vecais zēns, kurš filmā tēloja Krāmeru dēlu Billiju.

Tāpat grāmatā tiek apgalvots, ka Strīpa lomu dabūjusi, daļēji pateicoties nesenajam vīra zaudējumam – kad Hofmans un filmas režisors Roberts Bentons atlasē ieraudzījuši, cik emocionāli sagrauta ir jaunā sieviete, viņi sapratuši, ka Merila būs īstā, kas spēs notēlot Džoannu Krāmeri.

"Tas bija Merilas vājums, nevis spēks, kas Hofmanu pārliecināja," teikts grāmatā.

Tiesa, var uzskatīt, ka Hofmana metodes sevi attaisnoja – Strīpai šī filma 1980. gadā atnesa pirmo "Oskaru", un zeltīto statueti saņēma arī pats Hofmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!